Annons

Annons

Annons

krönikaÖrnsköldsvik

Sandra Bygdén Shameh
ÖA:s chefredaktör: ”Det HAR varit ett märkligt år...”

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Har julstämningen infunnit sig? Jag hoppas att du så här på julaftonsmorgon känner någon slags frid. Kanske njuter av tända ljus, en kopp kaffe och att snön ligger vit över landskapet – även om det sistnämnda nog är att hoppas på för mycket.

ÖA:s chefredaktör Sandra Bygdén Shameh.

Bild: TT

Annons

Annons

Vi har sagt det så många gånger nu att det redan blivit ett slitet uttryck, men det HAR varit ett märkligt år. Livet har drabbat många av oss hårt och skoningslöst. I pandemins spår har kära plötsligt ryckts bort, folk har blivit av med jobb och inkomst och otaliga tvingas vara ensamma, åtskilda från sina nära. I många branscher har anställda slitit hårt i snart ett års tid.

Även i det lilla har våra liv påverkats av viruset. Vi hälsar inte längre med handslag eller kramar. Handspriten har blivit vardag och att ställa in planerade besök och andra schemalagda aktiviteter går på rutin.

Ska man se något ljust med året som snart gått, är det väl att coronaviruset har fått oss att skala ner och slå av lite på takten – leva mer här och nu. Vi kan inte längre resa kors och tvärs, och har vant oss vid att inte göra planer för långt fram. Många av oss tillbringar mer tid hemmavid och utomhus i naturen.

Allt fler följer också nyhetsrapporteringen, vilket märks i både tillströmningen av nya digitala prenumeranter och i läsningen på vår nyhetssajt. Det är glädjande och hedrande att så många väljer att komma till Örnsköldsviks Allehanda i kristider för att bli uppdaterade. För mig är det ett kvitto på att vår journalistik är relevant och att vi har en fortsatt viktig roll i lokalsamhället.

Annons

Jag och min redaktion önskar dig en riktigt god julhelg. Ta hand om dig!

Ps: Efter nyår blir det förändringar på seriesidan i tidningen. Medelålders Plus har tyvärr slutat att ritas och ersätts därför med Lunch av Börge Lund. (Med dagens e-tidning hittar du en seriebilaga som extra gåva!) Vi tar också bort horoskopet och istället blir det ett namnsdagskryss, då vi vet att korsord är uppskattade.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan