AnnonsHÄR Handel & Möten i Härnösand

Julhandla lokalt i Härnösand med nya shoppingvanor: ”Digitala visningar, lämna to-do listan till butikerna och få maten hemlevererad”

Det spelar en otroligt stor roll för handeln i Härnösand var du väljer att julhandla i år.
– Julhandeln är företagarnas viktigaste försäljningsperiod och kommer inte de pengarna in går vi mot en vår utan många av våra fina butiker och restauranger. Det kommer att påverka alla i Härnösand.

NYA SHOPPINGVANOR. – Du kan fixa dina julklappsinköp lokalt i Härnösand utan trängsel. Handlarna och krögarna har förberett sig och hittat på nya kreativa idéer som gör att du kan fortsätta handla i en trygg och säker anda, säger Jon Hultman på HÄR Handel och Möten i Härnösand.

Det är utan tvekan en bekymrad Jon Hultman på HÄR Handel och möten som säger detta och han berättar att handeln redan fått en rejäl ekonomisk snyting under mars, april och maj. Jon igen:

– De har redan jobbat frenetiskt, vänt på varenda krona och det finns inte längre något sparat i ladorna. Men vi tillsammans i Härnösand kan göra något åt det här. För det går att julhandla lokalt i år också. Tryggt och säkert.

Många handlare öppnar tidigare för personliga besök.

Det blir dock inte som att julshoppa som vanligt. Självklart inte. Nu handlar det istället om att tänka nytt och det är handeln i Härnösand suverän på. Det har man visat tidigare och nu skalar man upp med ytterligare kreativa sätt att handla julklappar på.

– Handlarna är beredda. De vill att du ska höra av dig och de vill hitta den bästa lösningen för dig. Kontakta dem och känn aldrig att du är till besvär. Tvärtom jag kan lova dig att varje butik och varje restaurang kommer att göra allt de kan för att möta dina behov.

Handla säkert från butiker och restauranger i Härnösand - här är listan på butiker som erbjuder extra service nu inför julshoppingen.

Ett nytt sätt är att shoppa lokal-digitalt, alltså be handlaren visa dig runt i butiken via en videochatt.

– Att via en digital visning handla lokalt i Härnösand gör att du fortfarande har kvar din personliga relation till butiken. Den där personalen vet vem du är och vad du gillar och tar hand om dig på samma sätt som du är van vid.

Sprid ut tiden för julshopping

Och väljer du att besöka butikerna så är alla åtgärder vidtagna för att du ska kunna hålla avstånd och sprita dina händer. I vissa butiker jobbar också personalen med visir.

– Handlarna är numera vana vid att se till att inte antalet personer i butiken skapar trängsel och känner du dig det minsta lilla osäker att besöka en butik samtidigt med andra, så kontakta butiken. Många handlare öppnar tidigare för personliga besök.

Ett annat tips är att maila din köpa-julklapps-lista till butiken och berätta på ett ungefär vad du söker och till vilken person.

– På så sätt kan du få ett färdigt förslag på ett antal julklappar som du sedan kan hämta utanför butiken och betala med swish.

Se mer av vad HÄR Handel och Möten gör för Härnösand och företagare på deras Facebooksida.

Det finns förstås många andra kreativa lösningar på årets julshopping i Härnösand.

– Det viktigaste är att du tar kontakt. Att du visar att du vill handla lokalt och frågar: Hur kan ni hjälpa mig? Jag vet att det finns alla möjliga lösningar på detta både när det gäller butiker och restauranger, säger Jon.

Det är en balansgång mellan att hindra smittspridning och samtidigt värna om den lokala handeln. Och Härnösandsborna brukar värna om sina butiker och restauranger.

– Det tackar vi för och den inställningen betyder oerhört mycket för handeln i Härnösand. Den gör skillnad, så låt oss tillsammans fortsätta balansera, säger Jon och tillägger:

– Lita på att de lokala handlarna och krögarna gör det möjligt för dig att göra dina julklappsinköp tryggt och säkert. Sprid ut dina inköp, börja julshoppa redan nu och fortsätt att handla lokalt i Härnösand.

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och Här och Handel i Härnösand och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Allehanda.ses redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan