AnnonsHÄR Handel & Möten i Härnösand

Tillsammans för Härnösand i höst – så kan stadens företagare bidra: ”HÄRs presentkort är en perfekt gåva till personalen”

Några standardgåvor blev det inte när 11 medarbetare på Härnösands Schakt och Trädgårdsanläggningar skulle firas för sina 25 år i företaget. Gåvan blev istället HÄRs presentkort.
– Genom presentkortet visade vi dessa medarbetare vår uppskattning för att de jobbat så länge hos oss. Samtidigt som vi också fick möjlighet att värna om staden Härnösand.

OMSORG OM HÄRNÖSAND. – Presentkortet som gåva till medarbetarna har ett värde utöver pengavärdet. Att ge bort kortet är en lojalitetshandling för Tillsammans i Härnösand som vi fullt ut står för, säger Ida Skogström på Härnösands Schakt och Trädgårdsanläggningar.

Det säger Ida Skogström, projektingenjör på HSTA och fortsätter:

– Vi har 11 medarbetare som jobbat i företaget i 25 år och det ville vi i våras uppmärksamma genom att ge dem en gåva. Men, tänkte vi, alla är olika och det är långt ifrån säkert att önskepresenten numera är en guldklocka. Så vi gav bort presentkort istället och det känns bra att alla själva kunde välja vad de ville ha.

Vi är Härnösandspatrioter.

Härnösands Schakt och Trädgårdsanläggningar är ett av Härnösands större företag med sina drygt 70 anställda.

– I stadskärnan hjälpte vi nyligen till med grundläggningen utanför nya Systembolaget. Vi har också gjort plattläggningen utanför Dressman och just nu håller vi på med en ny butiksentré till Härnö Fastigheter på Torget, berättar Ida.

Vill ni köpa presentkortet till era anställda? Här ser ni vart det säljs och hur det fungerar.

– Vi är Härnösandspatrioter, säger Ida Skogström på HSTA, om varför det känns naturligt för dem att ge tillbaka till staden.

Vd är Jan-Erik Skogström och det var hans idé att företagets 25-årsgåvor skulle bli HÄRs presentkort.

– Jan-Erik är väldigt engagerad i Härnösands utveckling. Han är mån om att det händer saker i stan och att stadskärnan hålls levande. Företaget har verkat här sedan 1952 och det känns naturligt att ge tillbaka det vi kan till staden.

Här finns listan på i vilka butiker och restauranger som du kan använda HÄRs presentkort.

Detta engagemang för den lokala handeln är inte ovanligt bland företagen i Härnösand, menar Jon Hultman Centrumutvecklare på HÄR Handel och Möten.

– Jag ser att allt fler företag väljer presentkortet som gåva till sina anställda. Ett exempel är Sommargåvan som kommunen gav till sina medarbetare strax före midsommar och som också var ett stöd riktat till handeln i Härnösand.

Jon igen:

– Många andra företag valde att hoppa på idén med Sommargåvan och det blev väldigt lyckat. En miljon kronor gick direkt ut i den lokala handeln som verkligen fick ett uppsving efter några väldigt tunga vårmånader.

Allt fler företag väljer presentkortet som gåva till sina anställd

Satsningen har alltså spelat en stor roll för Härnösands butiker och krögare, särskilt eftersom människor började använda sina presentkort direkt. Nu hoppas Jon att succén med uppslutningen kring Sommargåvan kan upprepas i höst och framförallt i jul.

– Vi måste fortsätta att tänka Tillsammans för Härnösand också framöver. Faran är ju långt ifrån över och vi hoppas nu att företagen i Härnösand väljer att lägga sina julgåvor i den lokala handeln.

HÄR-presentkortet är den perfekta gåvan till medarbetare och personal - här finns mer information till dig som företagare.

Jon Hultman, centrumutvecklare på HÄR Handel och möten trycker på att vikten av att tänka Tillsammans för Härnösand, även i framtiden.

Symbolvärdet för HÄRs presentkort har dessutom ytterligare förstärkts av pandemin.

– Ett presentkort som julgåva visar tydligt att Tillsammans för Härnösand prioriteras inom företaget, vilket är ett värde utöver pengarna.

Se mer av vad HÄR Handel och Möten gör för Härnösand och företagare på deras Facebooksida.

Samtidigt får mottagaren av presentkortet välja efter egna önskemål och uppleva att man därigenom stöttar den lokala handeln. Plus att den lokala handlaren ges möjlighet att kunna fortsätta sin verksamhet.

– HÄRs presentkort är alltså en stark symbol för en solidarisk cirkel mellan många aktörer som verkar Tillsammans för Härnösand, avslutar Jon Hultman på HÄR Handel och Möten.

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och HÄR Handel och Möten och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Allehanda.ses redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan