Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Sensommarträff på friluftscentralen i Själevad

Nu har skolorna startat igen och vi börjar gå mot höst. En höst som vi inte känner igen. Likt alla andra föreningar har SPF Seniorerna Nolaskogs fått tänka om kring sina aktiviteter. Men torsdagen den 27 augusti anordnade föreningen en så ”coronasäkrad” träff som möjligt, på friluftscentralen i Själevad.

Detta är en läsartext.

Medlemmarna mot korvgrillning efter väl genomförd 5-kamp.

Annons

Vi höll avstånd och vi var noga med handhygienen med mera. Som max kunde vi hälsa 50 personer välkomna. Många är vi som har suttit därhemma och önskat oss tillfällen att komma ut och träffa vänner att umgås med. Så det gick snabbt att fylla anmälningslistan.

Vi som hade turen att komma med på utflykten fick en trevlig samvaro i solskenet vid Själevadsfjärden. Förutom att vi pratade, pratade och pratade, delades vi upp i lag och genomförde en uppskattad 5-kamp. Där fick vi även möjlighet att röra på oss, vilket är ett viktigt inslag i vardagen. Efter en väl genomförd aktivitet bjöds alla på korvgrillning med tillbehör samt kaffe och kaka. Alla medlemmar sågs i glatt samspråk och glädjen var stor att åter igen få träffas.

Annons

Annons

5-kampens vinnande lag med ordförande Leif Persson i bakgrunden.

Det är viktigt i en tid som denna att vi fortsätter att stötta och bry oss om varandra. Använd sunt förnuft – håll avstånd och träffa varandra utomhus i den mån det fungerar. Vi har ingen aning om hur länge coronapandemin kommer att plåga världen. I dagsläget är det bara att lyssna på expertisen, göra som de säger och hålla ut.

Centralt fortsätter SPF alltjämt att påverka olika beslutsfattare som rör ”äldrepolitiska” frågor som äldreomsorg, vård, bostäder, läkemedel med mera.

Monica Sjöblom

Näraskribent

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan