Annons

Annons

Annons

Besparingarna inom Örnsköldsviks kommun

Insändare
INSÄNDARE: Kommunen är rädd om sin egen stora kostym – förbättra upphandlingarna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kommunens neddragningar i snöutlastning, ”städning”, mindre lekplatser och gräsklippning är inte ett fattigdomsbevis. Det är ett bevis på den korrupta organisation Örnsköldsvik kommun är. Man är rädd om sig själv och den enormt stora kostym man har.

Bild: Shanelle Nordgren

Annons

Annons

Tjänstemännen lägger fram budgetförslag och förbättringar som skulle få vilket företag som helst att gå i konkurs.

Nämnderna kan inte ta ett eget beslut och verkar dessutom inte kunna plus och minus utan lyssnar till fullo på tjänstemännen. Samma där, med den styrelsen skulle vilket företag som helst att gå i konkurs.

Gata/Park är Örnsköldsviks största åkeri, samtidigt Örnsköldsviks största vuxendagis. Till exempel så händer det ingenting med ert nyinköpta slagkraft aggregat som står vid brandstationen. Lupinerna blommar.

Sammanfattningsvis. Om kommunen skulle göra en BRA offentlig upphandling med ärliga intentioner och underlag så skulle de få många kostnader som ligger lägre än deras egen budget. De skulle även få det lättare att skälla/ sätta press på en entreprenör än vad det är att göra med en anställd.

Slutligen skulle jag vilja veta vad Örnsköldsvik bästa växthus kostar att drifta per år. Det finns privata växthus och handelsträdgårdar som lägger ner på grund av konkurrenssituationen i staden.

Skulle lämna anbud

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan