AnnonsHÄR Handel & Möten i Härnösand

Härnösandsborna har slutit upp: "Vi är tacksamma för allt stöd – men krisen är inte över än"

Härnösand har slutit upp för att värna sin lokala handel under coronapandemin. Nu riktar kommunens företagare ett tack till alla som engagerat sig, och hoppas att staden fortsätter hjälpas åt även framöver.

Rune Nordström, ägare till Mio Härnösand och styrelsemedlem i HÄR, är en av de företagare som upplevt engagemanget i kommunen.

– Initiativen som tagits de senaste månaderna är värdefulla både för de enskilda handlarna och för oss alla. Det stärker Härnösand som helhet och visar att vi är en kommun där vi bryr oss om varandra.

Jon Hultman, Centrumutvecklare i HÄR Handel och Möten, har under våren sett hur kommun, företag och invånare gått samman för att bevara stadens verksamheter. Det lokala näringslivet har fått en välkommen ekonomisk boost bland annat tack vare försäljningen av HÄR-presentkort som kan användas hos butiker och restauranger i Härnösand.

– Kommunen har gått i täten genom att ge sin hårt jobbande och uppskattade personal presentkort i sommargåva, och många företag, föreningar och privatpersoner har gjort liknande insatser eller på annat sätt hjälpt sina medmänniskor. Vi är ofantligt tacksamma för allt stöd, men tyvärr är krisen inte över än.

Vill du veta mer om vad vi gör och om kampanjen #mitthärnösand? Följ HÄR på Facebook för senaste nytt.

Jon Hultman, Centrumutvecklare i HÄR Handel och Möten, har under våren sett hur kommun, företag och invånare gått samman för att bevara stadens verksamheter.

Att fortsätta handla lokalt är fortfarande ett av de bästa sätten att bidra, konstaterar Jon Hultman.

– Härnösand är ju en sommarstad, men om stora delar av besöksnäringen uteblir faller ett större ansvar på oss lokalinvånare. Därför är det också oerhört viktigt att alla som har presentkort hemma plockar upp dem ur byrålådan och använder dem nu på en gång, så att vi kan ha kvar en levande stadskärna även i höst.

Om besöksnäringen uteblir faller ett större ansvar på oss kommuninvånare att handla lokalt.

Rune Nordström, ägare till Mio Härnösand och styrelsemedlem i HÄR, är en av de företagare som upplevt engagemanget i kommunen.

– Det är fantastiskt att människor väljer att visa solidaritet, oavsett om det är genom att köpa hämtmat eller heminredning. Nu när många sitter hemma är det tydligt att man satsar mer på sitt boende, och det är glädjande att så många gör sina inköp från oss lokala aktörer. Jag tänker på samma sätt själv, för mig är det självklart att handla på min hemmamarknad snarare än via webben så att vi kan behålla vår service här i stan.

Här finns listan över butiker och restauranger där presentkortet från HÄR fungerar.

Att fortsätta handla lokalt är fortfarande ett av de bästa sätten att bidra, konstaterar Jon Hultman. – Härnösand är ju en sommarstad, men om stora delar av besöksnäringen uteblir faller ett större ansvar på oss lokalinvånare.

Att som företagare vara medlem i HÄR kan innebära en extra trygghet under en oviss tid, menar Rune Nordström.

– Det ger ett större nätverk som kan leda till nya samarbeten och möjligheter. Alla de presentkort som sålts innebär också att det finns över en miljon kronor som kan spenderas lokalt i sommar, och är man då medlem och kan lösa in korten får man en del av det. Ju fler företag som är med desto mer ökar dessutom presentkortets attraktionskraft, så det blir en cirkeleffekt som alla vinner på. Tillsammans är vi starkare än var för sig.

Vill ni veta mer om HÄR? Läs mer här.

Inbäddat innehåll

Ovan artikel är framtagen av Brand Studio Mittmedia och HÄR Handel & Möten i Härnösand och ej en artikel av nyhetsredaktionen.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Allehanda.ses redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan