AnnonsHärnösands kommun

TV: Från sång av Tjäderns förskola och estetelever till Göran Norlanders tal och scouternas flagghissning – se Härnösands nationaldagsfirande här

I år blev det ett lite speciellt och annorlunda nationaldagsfirande i Härnösand. Istället för det traditionella firandet på Murberget kan du ta del av ett digitalt firande på kommunens hemsida. – Det är en mycket fin och viktig tradition som vi värnar om att behålla trots situationen som är, säger Linda Thorén, kommunikatör på Härnösands kommun.

Härnösands kommun tvingades tänka om kring det traditionella och populära nationaldagsfirandet på Murberget. Se det digitala firandet via länken längre ner i artikeln.

Det traditionella firandet på Murberget har i många år arrangerats för allmänheten av Härnösands kommun och Västernorrlands Museum. Arrangemanget har varit mycket populärt och lockat tusentals besökare. Men den pågående coronapandemin ställde till det även här och firandet i dess ursprungliga form fick ställas in.

Men Härnösands kommun hittade en lösning. I en webbsändning från kommunens hemsida kan du ta del av ett finstämt firande hemifrån - här hittar du sändningen.

– Vi blev tvungna att tänka om och testa nya idéer. Eftersom vi har jobbat en del digitalt under pandemin var steget inte så stort, berättar Linda Thorén.

Materialet är förinspelat från olika platser i Härnösand. Det innefattar brukligt Göran Norlander, kommunfullmäktiges ordförande, som inleder och hälsar välkommen. Nationalsången framförs av elever från estetiska programmet och högtidstalet hålls i år av domprost Kent Nordin.

– Tillsammans kommer vi som land, som folk, som Härnösandsbor, också denna gång, ta oss igenom den kris vi nu lever i, säger Kent Nordin, domprost, bland annat i webbsändningen.

Domprost Kent Nordin.

I webbsändningen står scouterna för hissandet av svenska flaggan. Den traditionsenliga ceremonin där nya medborgare hälsas välkommen skjuts däremot upp till nästa år.

– Vi har fått till ett fint program och nu kanske vi också kan nå dem som inte hade kunnat ta sig till Murberget om vi arrangerat firandet där, säger Linda Thorén.

Du hittar sändningen här - www.harnosand.se/nationaldagen.

Programmet är cirka 20 minuter långt och hela sändningen teckentolkas.

Härnösandselever från estetiska programmet sjunger nationalsången i webbsändningen.

Ovan artikel är framtagen av Brand Studio Mittmedia och Härnösands Kommun och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Allehanda.ses redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy