Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Färre nummer av gratistidningen Hela Ö-vik i vår: ”Påverkas tyvärr av vikande annonsmarknad”

Nu blir det förändringar för Hela Ö-vik, gratistidningen som kommer ut varannan fredag till alla hushåll i kommunen. Fram till sommaren går upplagan ner i frekvens – till en gång i månaden.

– Hela Ö-vik betalas helt och hållet av annonsintäkter. Nu i dessa svåra tider då flertalet annonskunder har svårt att hitta lönsamhet, blir även vi tvungna att bromsa, säger Johan Boman, säljchef på Örnsköldsviks Allehanda.

Text: 

Bild: Robbin Norgren

Annons

Den 24 januari kom premiärnumret av ÖA:s gratistidning Hela Ö-vik, en produkt som delas ut till alla hushåll i kommunen samt Docksta. Varannan fredag därefter har ett nytt nummer nått allas brevlådor.

Den ekonomiska krisen i kölvattnet av coronavirusets framfart gör dock att ÖA tvingats ta beslut om att gå ner i antalet nummer. Fram till det sedan länge planerade sommaruppehållet i juli, kommer det nu bara ut ett nummer i månaden: fredag den 29 maj samt fredag 26 juni.

Annons

Annons

– Nu i dessa svåra tider då flertalet annonskunder blir tvungna att bromsa i sin marknadsföring, får även vi anpassa oss utifrån läget därav nergången i frekvens, förklarar säljchefen Johan Boman.

ÖA:s säljchef Johan Boman.

Bild: Maria Edstrand

– Det känns jättetrist att dra ner på en så pass ny tidning, samtidigt är corona-pandemin och det nya ekonomiska läget inget som någon av oss hade kunnat förutse vid årsskiftet, säger Sandra Bygdén Shameh, chefredaktör för ÖA och Hela Ö-vik.

ÖA:s redaktion och säljavdelning fokuserar nu på de ordinarie produkterna: Örnsköldsviks Allehanda med fredagstidningen ÖA Helg, både som printutgåva och e-tidning, samt nyhetssajten Allehanda.se.

– Där kommer vi ut precis som vanligt, säger Sandra Bygdén Shameh.

– I dessa tider är det inga som helst problem att leverera god journalistik. Många nya läsare har fått upp ögonen för oss på sistone och framförallt våra digitala prenumerationspaket har ökat rejält. Särskilt kan vi se att kvinnor i 40-50-års åldern har hittat till oss och det är vi oerhört glada för. Vi ska göra allt för att få de här nya läsarna att trivas med ÖA och Allehanda.se.

Annons

Nya utgivningsdagar för Hela Ö-vik våren 2020:

Fredag 29/5, som kommer ha tema ”Hus och hem”.

Fredag 26/6.

Därefter har Hela Ö-vik sommaruppehåll fram till 14/8.

Senaste numret av Hela Ö-vik.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan