Annons

Annons

Annons

Annons

Nicklas Nybergs planer på Varvsberget

Insändare
INSÄNDARE: Stoppa utsäljningen av vårt naturarv!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Robbin Norgren

Annons

Varvsberget med restaurang och utsiktsarrangemang har under decennier varit en del av Örnsköldsviksbornas alldeles speciella naturarv. En plats dit vi med stolthet tagit gästande i Ö-vik för att förevisa vyerna, orten och Höga kustens skönhet och skärgård. Där har vi också firat högtider och tilldragelser. Varvsberget med omgivningar är en så viktig plats i vårt gemensamma liv här i Ö-vik. Hur kan detta tillåtas säljas ut? Hur kan en enda person tillåtas exploatera, profitera och bestämma över detta unika och gemensamma värde?

Annons

Annons

Det vet vi alla, att ett bostadsbygge i den klassen som beskrives, för alltid kommer att ändra tillgången för allmänheten till platsen. För att inte tala om hur detta förfular naturens egen skyline. En höghusrestaurang är inte på något vis någon spektakulär eller ovanlig begivenhet. Och det är inte drag på berget vi behöver.

Varvsberget med den nuvarande restaurangen.

Bild: Robbin Norgren

Den befintliga restaurangen däremot med sin naturnärhet, sina småfåglar och doft av berg och tallskog, sin stillhet och vidunderliga utsikt är genuint unik. Bevara detta för allas vår skull, eller om förändringar måste till, efter gemensamma önskemål och riktlinjer och i en tillgänglig och demokratisk process!

Gun Enquist-Öhman

Annons

Annons

Till toppen av sidan