Annons

Annons

Annons

Leksand jagar Björn Hellkvist

Insändare
INSÄNDARE: Låt oss förlåta Björn Hellkvist!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Och behandla andra som vi själva vill bli behandlade.

Björn Hellkvist sneglade mot Leksand.

Läser i en artikel om att lokala sponsorer har svårt att förlåta Björn (Allehanda 9/4) efter hans kommentar i riksmedia. Visst skulle Björn ha kunnat sköta detta på ett mycket bättre sätt men hans önskemål är knappast svårförståeliga eller konstiga. I en tid då Modo blivit bestulen en jättechans till SHL-uppflyttning samt förlorat massor av talang till nästa säsong är det, enligt mitt tycke, inte märkligt att Björn faktiskt blir lockad när Leksand kanske erbjuder honom 3-5 gånger högre lön (100 procent killgissning) och åter öppnar SHL-dörren. Tror själv knappast MoDo kan erbjuda i närhet så hög lön och kanske skulle ett Leksandskontakt innebära ekonomisk trygghet resten av livet för Björn?

Annons

Annons

Själv är jag född och uppvuxen i Örnsköldsvik och Modoit i själ och hjärta. Jag blev också ledsen och frustrerad när nyheten om Björns intresse för Leksand blev känt. Att det just var Leksand IF strödde faktiskt extra mycket salt i såren från den gångna säsongen. Men jag har varken problem att förstå eller förlåta någon som blir intresserad av ett sådant erbjudande!

Jag hade nog också önskat detsamma i Björns skor. Björn måste självklart förstå att ett kontrakt måste hedras och det är därför bra att Johan Widebro stänger dörren till en Leksandsövergång. Men snälla supportrar och sponsorer bränn nu inga broar med en oförstående och oförlåtande attityd. Låt oss nu släppa denna historia, ge såren en möjlighet att läka och ge Björn ett förnyat förtroende.

Trots denna händelse finns det absolut ingen annan huvudtränare som jag hellre skulle se leda Modo i återtåget mot SHL.

Läkarkandidaten

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan