Annons

Annons

Annons

Äldreomsorgen i Ö-vik under coronakrisen

Insändare
INSÄNDARE: PRO i Ö-vik: Personal i äldreomsorgen måste testas skyndsamt

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Pensionärernas Riksorganisation, PRO, ser med stor oro hur coronasmitta sprider sig inom äldreomsorgen. Covid-19 har nu konstaterats på många äldreboenden runtom i landet. De mest sköra äldre måste skyddas, kräver ordförandena i PRO:s samtliga 26 distrikt.

Bild: TT

Annons

Annons

Kommunerna har det yttersta ansvaret. Det måste finnas tillgång till skyddsutrustning för personalen, klara rutiner och att personalen får rätt utbildning. Det är lika viktigt på äldreboenden som hos hemtjänsten. De som behöver äldreomsorg är bland de allra sköraste.

Äldre bör inte heller få besök av för många olika personer från hemtjänsten i sina hem.

Personalen inom hemtjänst och på äldreboenden gör varje dag ett fantastiskt jobb, men måste ha rimliga förutsättningar för att kunna utföra sitt arbete. Kommunerna och de privata arbetsgivarna måste se till att allt fungerar.

PRO anser att testning av smitta måste ske skyndsamt bland de anställda på äldreboenden och hos hemtjänsten.

Anhöriga måste få känna trygghet. De oroas oerhört mycket, i synnerhet nu när de inte längre får besöka sina nära och kära. Det är därför ännu viktigare att personalen kan hjälpa till med kontakterna mellan familjemedlemmar per telefon eller digitalt. Wifi är något vi önskar på samtliga äldreboenden.

PRO Samorganisation Örnsköldsvik

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan