Annons

Annons

Annons

Leksand jagar Björn Hellkvist

Leksandschefen om första kontakten med Hellkvist – det väntar nu: "Där är det stopp"

"Bollen är i Modos ringhörna".

Det säger LIF-bossen Thomas Johansson, som berättar om när kontakten togs med Björn Hellkvist.

– Då uttryckte han känslor som att han var tom och att han hade tömt sig.

Text

Kommer Thomas Johansson och Björn Hellkvist jobba ihop nästa säsong? Foto: Sporten//Bildbyrån.

Annons

Leksands IF + Björn Hellkvist = sant?

Ja, det återstår att se.

Den nuvarande Modotränaren, som har ett löpande treårskontrakt, har meddelat att det är upp till de bägge parterna att komma överens om en eventuell lösning.

Thomas Johansson, general manager i Leksands IF, väntar på vad Modo bestämmer sig för.

– Björn är inte vår tränare, han har uttryckt hur han känner i media, då förflyttas lampan mot Modo. Hur de ska hantera situationen. Vi får se vad som händer efter det, säger "Tjomme".

Om Modo bestämmer sig för att släppa Hellkvist, då hugger ni direkt?

– Du är jäkligt långt framme nu. Björn har sagt det han sagt och initialt har vi ställt en fråga utifrån de ändrade förutsättningarna för Modo med inställt kval och coronaviruset.

Annons

Sportbladet avslöjade under tisdagen att LIF jagar Hellkvist. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN.

Annons

Johansson berättar att han sonderat tränarterrängen en längre tid. Redan i höstas fanns en kontakt med Björn Hellkvist, men då var ett samarbete aldrig aktuellt.

Dialogen återupptogs efter att säsongen ställdes in.

– Om man backar bandet, när situationen blev som den blev för Modo och allt stängdes ned pratade jag med Björn i ett annat ärende, vi känner varandra sedan tidigare, och kollade vad han tänkte om sin framtid utifrån de förutsättningar som började gälla nu med coronakrisen. Då uttryckte han känslor som att han var tom och att han hade tömt sig. Där stannade det. Jag har alltid gillat honom, ända sedan han tränade Malmö. Han har funnits med tidigare från vårt håll, under hösten, men jag förstod tidigt att det var Modo som gällde. Nu blev situationen annorlunda på grund av inställd säsong och coronaviruset.

Bild: Adam Johansson

Hellkvist, som inte gjort någon hemlighet av att han gärna tränar Leksand ifall klubbarna når en överenskommelse, har berättat att LIF hörde av sig för tio dagar sedan.

Annons

Annons

Efter det har Thomas Johansson även pratat med Modo sportchef.

– Jag har pratat med Fredrik Glader och fått höra tydligt att han har kontrakt med Modo. Efter att jag hade pratat med Björn ringde Glader till mig och då frågade jag hur de ställde sig till Björns situation. Då sa han att Björn ska träna Modo. Där är det stopp.

Innebär det att ni kommer titta på andra alternativ och lämna Hellkvist?

– Vi har andra alternativ som vi jobbar parallellt med, men eftersom Björn sagt som han sagt har situationen förändrats.

På vilket sätt?

– Du har nog läst hans uttalande, det sätter situationen i ett annat dagsljus.

Hur påverkar det er när han väldigt tydligt säger att Leksand är kittlande?

– Vår tränarjakt fortsätter och Björn är ett av flera namn vi diskuterat, men självklart har jag Björn högt upp på listan. Återigen är han Modos tränare och jag kan inte göra så mycket åt det i dagsläget.

Vad kan du göra framöver?

– Så länge han tillhör Modo kan jag inte göra mycket mer. Den bollen ligger hos dem och Modo får hantera det här utifrån vad de tycker och känner. Jag kan inte säga "så här ska det vara". Bollen är i Modos ringhörna. De äger den processen och vill de ta en dialog med oss får vi se var vi landar. Om de nu vill det. Vi får se.

Hur ser då dialogen ut med Modo från ert håll?

– Vi har ingen just nu.

Har ni ekonomiska medel till att lösa en huvudtränare under ett treårskontrakt?

– Oj. Det har jag ingen kommentar till.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan