Annons

Annons

Annons

Coronaviruset i Örnsköldsvik

Coronakrisen tvingar ÖA:s redaktion att permittera: ”Trist men nödvändigt”

Det tuffa ekonomiska läget i och med coronautbrottet gör att Örnsköldsviks Allehanda och övriga titlar inom Mittmedia korttidspermitterar journalister och annonssäljare.

– Trist, men nödvändigt, säger Sandra Bygdén Shameh, chefredaktör och ansvarig utgivare för ÖA och Allehanda.se.

Text

ÖA:s journalister går ner 20 procent i arbetstid från och med måndag, berättar chefredaktör Sandra Bygdén Shameh.

Bild: Hanna Persson, Erik Mårtensson

Annons

De fackliga förhandlingarna mellan Mittmedia och Journalistförbundet respektive Unionen är klara och med start på måndag går merparten av medarbetarna på ÖA ner 20 procent i arbetstid under en period. Orsaken är främst att annonsintäkterna dyker.

– För Mittmedias del har annonsintäkterna gått ner kraftigt sen pandemin bröt ut och det ser fortsatt tufft ut. Vi gör detta för att inte hamna i en värre ekonomisk situation längre fram, säger Sandra Bygdén Shameh.

Annons

Annons

– Paradoxalt ser vi samtidigt ett stort sug efter våra produkter och har en stor tillströmning av nya digitala prenumeranter just nu. Det är oerhört glädjande att så många förstår vikten av oberoende och lokal nyhetsjournalistik i dessa omvälvande tider, fortsätter Sandra Bygdén Shameh.

Nyhetsarbetet på Örnsköldsviks Allehanda rullar så klart på trots nedgången i arbetstid och både papperstidning och e-tidning kommer ut som vanligt. Korttidspermitteringen är planerad att pågå till sista juni.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan