Annons

Annons

Annons

Kvalet avbryts – det här händer nu

Insändare
INSÄNDARE: ”Modo och Björklöven drabbas orättvist”

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Hockeyförbundet har tagit beslut om att inga lag flyttas upp i SHL liksom att inga lag flyttas ned. De som drabbas tydligast av detta i hockeyallsvenskan är hand Modo och Björklöven. När beslutet tas i hockeyförbundet är det bara SHL som är representerade! De argumenterar säkert för ett smidigt och för dem lönsamt beslut. Att flytta upp ytterligare två lag, Modo och Björklöven, hade ju dels betytt att högen med tv-pengar hade blivit mindre om fler skulle varit med och dela.

Annons

Annons

Dessutom sänker detta beslut priset på attraktiva spelare i hockeyallsvenskan. Spelare som i ett års tid, minst, slitit i hockeyallsvenskans skyltfönster men som nu förlorar möjligheten till spel i SHL med den klubb de har slitit för. För mig är det ett oerhört egoistiskt beslut av hockeyförbundet/SHL som mycket väl kan få långsiktiga konsekvenser, inte minst i ökat avstånd mellan SHL och Hockeyallsvenskan. Det är makabert att såväl Oskarshamn som Leksand, de två bottenlagen i SHL, räddas av ett virus. Det ”Virus” som härjade i högsta hockeydivisionen på 60-talet hade åtminstone en hög kvalitet.

KlasseH

---

”Händelseutvecklingen och beslutsföljden under de senaste dagarna visar tydligare än någonsin att styrelserepresentationen i Svenska Ishockeyförbundet omedelbart måste ses över” säger Hockeyallsvenskan.

Genom SHL klubbarnas krav att avsluta säsongen var riktigt , men att svenska ishockeyförbundet ger ut beskedet via media där klubbarna inte får en chans att yttra sig är konstigt!

Att beslutet tog alldeles för hastat vet vi alla!

Allt fler sluter upp i denna insamling eftersom en förändring behöver ske inom svensk idrott, det är tydligt idag.

Modo hockey har idag överklagat beslutet! ”Vår önskan är att se över möjligheten till sportslig- och ekonomisk rättvisa för samtliga inblandade parter” skriver Modo hockey på sin hemsida.

Annons

Nu sluta vi upp i denna viktiga fråga! Sportslig rättvisa ska det vara i alla lägen! https://www.skrivunder.com/stats.php?id=254725

Sportslig rättvisa

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan