Annons

Annons

Annons

Annons

Nedläggningshot mot skolor i Björnaområdet

Insändare
INSÄNDARE: Replik: Åkerlind: ”Bra att ungdomsförbund utmanar oss!”

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Svar till insändare 2 mars i ÖA från August Lundin, SSU.

Anna-Britta Åkerlind (C) och Trehörningsjöskolan.

Bild: Maria Edstrand

Annons

Annons

Hej August!

Tack för dina tankar om hur vi i politiken kan bidra till ett än starkare Örnsköldsvik. Jag är jätteglad att det finns företrädare för några politiska ungdomsförbund i vår kommun som utmanar oss som börjar stelna.

I just den här frågan - hur vi står upp för fungerande skolor i alla bygder – känns det som att jag behöver ditt stöd in i socialdemokratin för att lyfta fram de kvaliteter som mindre skolor ha, och kan ha om man väljer att utveckla dem. Det kom nyss forskning från bland annat Tyskland som visar att mindre skolor inte är sämre än större och att man KAN påverka utvecklingen av en landsbygd genom att öppna tidigare nedlagda skolor. Det gäller att också tänka kreativt kring hur skolorna kan vara nav i bygden, som mötesplats, restaurang, sköterskemottagning, byvaktmästarkontor, eller vad som nu behövs.

I frågan om skattereform har vi i Örnsköldsvik en bra ingång till det nationella arbetet genom centerpartiets västernorrländske riksdagsledamot Emil Källström som också är partiets ekonomiskpolitiske talesperson. Vi kan alltså föra fram de frågor som är viktiga just för oss i norra Sverige till de personer som faktiskt sitter och förhandlar och lägger förslagen. Med bättre förutsättningar att jobba och starta företag i hela landet ska Örnsköldsvik kunna växa och fler skattekronor säkra skolorna i vår kommun.

Vi hjälps åt för framtiden!

Anna-Britta Åkerlind (C)

Annons

Annons

Till toppen av sidan