Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nedläggningshot mot skolor i Björnaområdet

Insändare
INSÄNDARE: Tiderna förändras – och med den vart skolorna ska ligga

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hemlingskolan.

Bild: Arkivbild

Annons

Alla Sveriges kommuner har dåligt med pengar och då måste man spara. Ö-viks stora kommun har också dålig ekonomi. Vad ska man då spara på? Det blir ofta skola, vård och omsorg.

I Ö-vik ska man spara på skolan. Man tänker lägga ned skolorna i Hemling och i Trehörningsjö. Båda skolarna är rejält byggda. Det är inga baracker, som finns på en del ställen i Sverige. Hemlingskolan byggdes 1950-51 centralt mitt i byn. Vid borrning efter vatten i skolans närhet fann man så mycket vatten att det räckte åt hela byn och så är det än i dag.

Annons

Annons

Hemlingskolan läggs ned och en ny ska byggas i Långviksmon en knapp mil från Hemling. När skolan byggdes i Hemling fanns det många som tyckte att skolan skulle byggas på Mon. Men det fanns starka socialdemokrater i då Björna socken, som bestämde att skolan skulle byggas i Hemling Man fick köpa en billig tomt och det var nära väg. Kort efter skolbygget så byggdes också två villor till lärare.

Nu vill socialdemokraterna i kommunen bygga skola i Långviksmon. Undrens tid är inte förbi.

Less

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy