Annons

Annons

Annons

Annons

Västernorrlands län

Insändare
INSÄNDARE: Global uppvärmning kommer tvinga oss att lägga ner Vasaloppet – engagera dig i klimatfrågan

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är lika bra att lägga ner Vasaloppet. Den globala uppvärmningen kommer tyvärr att göra det omöjligt att genomföra utan orimliga åtgärder för att skaffa fram snö.

Det är tråkigt, men inte i närheten av att Stora Barriärrevet håller på att dö. Det är ännu en påminnelse om att allt håller på att förändras. Mänskligheten kommer att förlora mycket, men det är vår skyldighet att rädda så mycket och så många vi kan, och det har vi fortfarande möjlighet att göra.

Annons

Annons

"Mänskligheten kommer att förlora mycket, men det är vår skyldighet att rädda så mycket och så många vi kan", skriver insändarskribenten.

Blev du arg när du läste början av den här insändaren? Vänd din vrede till beslutsamhet och engagera dig i klimatfrågan. Det finns nu inget viktigare. Den bistra sanningen är att koldioxidhalten i atmosfären måste sänkas, och det kräver att vi slutar använda olja, kol, fossilgas, torv och biobränslen.

Ett bra sätt att få ner koldioxidutsläppen är att införa en stigande avgift på dem. Pengarna staten får in kan delas ut som omställningsbidrag eller ”klimatpeng” till medborgarna. Men det finns många andra åtgärder som också måste till, och de kommer inte att vara enkla att genomföra. Välj bort de politiker som av okunnighet eller taktiska skäl spelar ner allvaret och fördröjer omställningen. Stöd dem som inser klimatkrisens allvar och visa dem att även du är beredd att göra förändringar.

En som saknar vintern

Annons

Annons

Till toppen av sidan