Annons

Annons

Annons

Annons

Hotellplanerna på Kanaludden i Härnösand

Insändare
INSÄNDARE: Vad är sant och inte om ekonomin bakom hotellbygget i Härnösand – var realistiska

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Frågan är om antalet hotellbäddar på helår motsvarar behovet i en så pass liten kommun som Härnösand", skriver insändarskribenten.

Bild: Robbin Norgren

Annons

Nu har debatten angående tjänstekoncessionsavtalet gällande Härnösands simhall kommit till ett skede när uppgifter om villkor och ekonomi starkt går isär mellan förespråkare (kommunen) och skeptiska medborgare.

Vad är sant och inte? Tänk om TÅ kunde göra en opartisk presentation av alla fakta och redovisa hur alla siffror som nämns har räknats fram, och av vilka. Exempelvis, driftskostnader, nya arbetstillfällen, uteblivna intäkter för lokalhandeln, ökade skatteintäkter med mera. Ingen kan väl i dagsläget veta om ett Härnösandsföretag skulle vinna entreprenaden av hotellbygget.

Annons

Annons

Vi som bott i stan de senaste tjugo åren kan väl i bästa fall konstatera att utbudet av butiker och restauranger är ett nollsummespel, några nyöppnas och några försvinner varje år. Arbetstillfällen flyttar mellan arbetsgivare, men ökar de?

Snittbeläggningen på hotell i Sverige 2019 låg på ungefär 60 procent, med viss reservation. Då ska vi ta med i beräkningen att Stockholm, Göteborg och Malmö hjälper till att höja snittet. Om hotellet kommer på plats kanske vi ska vara lite realistiska. Man kan väl gissa att andra Härnösandshotell kommer att ta lite stryk under årets "blåveckor". Lägg till Ken Johanssons hotellprojekt så är väl frågan om antalet hotellbäddar på helår motsvarar behovet i en så pass liten kommun som Härnösand.

Minns de stora planerna för Härnösand Arena, det bidde bara en tummetott!

Michael

Annons

Annons

Till toppen av sidan