Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nedläggningshot mot skolor i Björnaområdet

Insändare
INSÄNDARE: Varför ska barnen tvingas åka buss flera timmar varje dag till skolan?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Björnaskolan.

Annons

När jag var 13 år så hade jag en och en halv timmes bussresa för att ta mig till skolan. En och en halv timme. Enkel resa. Resan hem var aningen kortare, endast en timme. Mina klasskamrater som bodde granne med skolan hade då alltså två och en halv timme extra att göra läxor på, och en och en halv timme till godo att sova på morgonen. Tröttheten blev ett ok. Men som kämpande tonåring tog man sig genom det, tre hela år.

Annons

Annons

Jag har en son. Min förstfödda. En pojke med glädje i ögonen, spring i benen, med kärleken och tålamodet till det liv vi lever. En pojke vars lungor inte är fyllda av avgaser från E4:an. Som vet hur en Karl-Johan ska plockas, kor ska matas och som vet att köttet på bordet kommer från grisen i ladugården tjugo meter bort.

En pojke vars föräldrar aktivt valde att flytta från lägenheten mitt inne i stan för att ge honom en barndom med frihet och en egen skog att upptäcka. Hur lång tid kommer det ta innan hans glädje försvinner? Då han, om ett och ett halvt år börjar skolan och tvingas åka två och en halv timme buss om dagen till Björna, fem dagar i veckan i nio hela år? När kommer springet i benen försvinna och ersättas med trötthet och motvilja? För min Folke är livet fantastiskt.

För tillfället.

Med hopp om bättring, Ida Fahlén

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy