Annons

Annons

Annons

Hotellplanerna på Kanaludden i Härnösand

Insändare
INSÄNDARE: Replik: Simhallen kostar mer för kommunen i dag än vad Attini får enligt avtalet

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

■ Replik på insändaren "Badhusavtalet ger 90 miljoner kronor till Attini och sämre öppettider för allmänheten".

Bild: Arkivbild, Ola Thelberg

Annons

Bäste Lars-Erik Eriksson!

Nu har vi äntligen en detaljplan för ett hotell i anslutning till simhallen. Vi märker hur stort stöd det finns för hotellbygget från Härnösandsbor i alla generationer, från myndigheter och näringslivet i kommunen, som alla ser fram emot ett nytt hotell i Härnösand.

Det avtal som fullmäktige godkänt är långt och reglerar många saker i detalj, däribland öppettider. I avtalet finns en lägstanivå inskriven. Utöver det har entreprenören möjlighet att förlänga öppettiderna. Oron över att entreprenören skulle stänga simhallen på attraktiva tider saknar grund.

Annons

I ett svar till kommunen skriver också hotellentreprenören Patrik Attini: ”Gällande öppettider kommer de bara bli bättre. Vi kommer ha öppet tidigare på morgonen och längre på kvällarna både på relaxen och i badhuset för allmänheten. Det kan jag garantera.”

Lars-Erik Eriksson förfasar sig över den årliga kostnaden på 7,2 miljoner kronor som kommunen enligt avtalet ska betala för driften av simhallen. Där är det viktigt att komma ihåg att simhallen i dag kostar mer än så. Dessutom drivs ett kommunalt gym i fastigheten, som dels innebär att vi som kommun konkurrerar med andra gymaktörer, dels bidrar överskottet till att täcka förlusten i simhallen.

Kringeffekterna av ett nytt hotell i Härnösand beräknades år 2013 till cirka 20 nya arbetstillfällen samt cirka 22-32 miljoner kronor i ökad årlig omsättning för övrig näring i Härnösand. Den ursprungliga planen var att hotellet skulle stå klart i slutet av 2017. Merkostnaden för den långdragna rättsliga processen kan alltså redan beräknas till 50-75 miljoner kronor. För varje månad som bygget försenas går Härnösands företagare miste om 2-3 miljoner kronor. Med det som utgångspunkt förefaller Lars-Erik Erikssons självpåtagna kamp för skattebetalarnas bästa, vara väldigt dyrköpt för oss alla. 

Andreas Sjölander (S), kommunstyrelsens ordförande i Härnösand

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan