Annons

Annons

Annons

Ishockey

Sveriges hockeysupportrar går samman – bildar Supporterunionen: "Varit för mycket sandlåda"

En mängd stora supporterfrågor har skapat debatt i svensk hockey.

Nu går supporterklubbarna i SHL och Hockeyallsvenskan samman för att kunna föra sin talan.

– Vi vill slippa tjafs och kunna stå enade på ett seriöst sätt, innan har det varit för mycket sandlåda, säger Jimmie Andersson till Sportbladet.

Text

Jimmie Andersson är en av dem som ligger bakom supporterunionen.

Bild: Peter Hoffström

Annons

Jimmie Andersson (till vardags ordförande för VIK Support) är en av representanterna för det som kommer att heta Supporterunionen.

Han berättar för Sportbladet om det initiativet som vuxit ur ett brett supportermissnöje i flera frågor. En är pyroteknikfrågan, och en annan har med tävlingsformatet att göra, vilket renderade i att supporterklubbarna författade ett öppet brev till hockeyns makthavare tidigare den här säsongen.

Annons

Annons

Nu vill de kunna föra supportrarnas gemensamma talan, och supporterklubbar från samtliga 28 klubbar står bakom samarbetet.

– Det som har hänt under säsongen och de frågor som vi har haft uppe har enat oss. Vi har inte pratat så mycket mellan oss innan, men nu har det blivit vår styrka, säger Jimmie Andersson till Sportbladet.

Han vill också förtydliga att de inte vill uppfattas som en bråkig motpart till hockeyförbunden och -ligorna, utan en samarbetspartner.

Supportrarna är trots allt en väsentlig del inom idrotten.

– Vi vill inte vara bråkiga, vi vill ha lösningar på problem. Nu har de fått en motpart, eller en medpart för vi borde alla jobba åt samma håll. De borde se det som något positivt, att de får en seriös samtalspartner där vi företräder majoriteten av hockeysupportrarna. Många klubbar och organisationer har nog velat prata med oss supportrar, men de har haft svårt att veta var de ska vända sig , säger han.

– Vi vill slippa tjafs och kunna stå enade på ett seriöst sätt, innan har det varit för mycket sandlåda. Det här är något som har saknats inom hockeyn.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan