Annons

Annons

Annons

Västernorrlands län

INSÄNDARE: Tack ni som ser till att välfärden fungerar, även under julen

Nu stundar julen med alla bestyr. En trevlig tid för de flesta.

Medan många av oss är upptagna med att se Kalle Anka och hans vänner, öppna julklappar och umgås med nära och kära, finns det de som fortfarande arbetar. Snart kommer många medlemmar i Kommunal att arbeta så kallad storhelg. Vad är en storhelg kanske du nu undrar?

Bild: TT

Annons

Annons

Storhelgstillägg betalas ut på obekväm arbetstid under storhelg, det vill säga jul, nyår och liknande helger. Den varierar från 55,30 kr/timmen till 129,90 kr/timmen beroende på vilket avtal man har. Det är priset för att välfärden ska fortgå även under en av de största familjehögtiderna i det svenska samhället. välfärden tar inte julledigt.

Tänk dig själv en välfärd som tar paus under julen, ett äldreboende som bommar igen under mellandagarna, en brukare som får klara sig själv, inga barn som får omsorg när föräldrarna måste arbeta, inga bussar som går, inga bränder som släcks. Det skulle vara förödande. Här har vi att göra med verksamheter som måste fungera på topp året om och där välfärdsarbetarna förväntas göra detsamma. Där många får finna sig i att fira julen någon annan dag.

För det är de välfärdsarbetarna i Kommunal gör, ser till så att välfärden aldrig stannar. Inte ens under julen. Så till er som arbetar och håller välfärden fungerande under julledigheterna, tack! Tack för att ni finns. Utan er stannar samhället, landet och välfärden. Ni är de verkliga samhällsbyggarna.

Sara Sjödin, avdelningsordförande Kommunal Mellersta Norrland

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan