Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Här planeras ÖA:s senaste satsning – snart får du en tidning till i brevlådan: "Vi jobbar redan med första numret"

Resor, mat, inspiration och lokala nyheter i ett snabbt tempo. Där har ni delar av innehållet i vår nya fredagstidning Hela Ö-vik som ser dagens ljus efter nyår. – Det känns jätteroligt att kunna bjuda våra prenumeranter på en tidning till, säger ÖA:s chefredaktör Sandra Bygdén Shameh.

Chefredaktör Sandra Bygdén Shameh, printredaktör Peter Forssell och nyhetschef Linn Grundberg i full färd med att planera nya tidningen Hela Ö-vik.

Bild: Jon Häggqvist

Annons

I början på nästa år får ni stifta bekantskap med en helt ny ÖA-produkt, både i brevlådan och i tidningsställ nära dig.

Då är det nämligen premiär för nya tidningen Hela Ö-vik, som delas ut i hela kommunen och Docksta varannan fredag från 24 januari och framåt.

– Det stämmer och planeringen av första numret är redan i full gång. Det blir en tempofylld tidning med snabba lokala nyheter och korta nyhetssammanfattningar. Men Hela Ö-vik kommer också innehålla konsumentjournalistik och mycket inspirationsläsning om resor, mat och vin. Vi kan nog utlova en del kryss och quiz också, säger ÖA:s chefredaktör Sandra Bygdén Shameh.

Mer läsning på fredagar alltså, både för dig och samtliga Ö-viksbor.

Samtidigt blir innehållet i succésatsningen ÖA Helg exklusivt för ÖA:s prenumeranter (på komplett- och premiumpaketet).

Annons

Annons

– Ja. ÖA Helg blir en premiumprodukt i vårt utbud från 3 januari och det känns helt rätt och naturligt på flera sätt. Dels värnar vi om våra trogna kunder som är värda ett exklusivt innehåll och dels värnar vi om vår strategi som bygger på att vi tar betalt för vår starka journalistik. Vi tänker både på läsarna och läsaraffären när vi tittar framåt, säger Sandra Bygdén Shameh.

Förändras innehållet i ÖA Helg på något sätt?

– Vi vet att många av våra prenumeranter har saknat radiotablån för helgen och därför plockar vi nu in den i ÖA Helg. I övrigt finns det ingen anledning att ändra på någonting utan ÖA Helg kommer vara precis som vanligt.

– Fredagstidningen blev en succé direkt när vi lanserade den för två år sedan och är väldigt omtyckt av både läsare och annonsörer. Dessutom är den riktigt rolig att jobba med. Vi kommer fortsätta fylla den med lokala nyheter, inspirerande Ö-viksbor och långläsning inför helgen precis som tidigare, säger Sandra Bygdén Shameh.

Något som också uppskattats av läsarna är ÖA:s övergång från post- till morgondistribution i delar av utgivningsområdet.

– Det är väldigt tydligt på det viset att vi har fått fler prenumeranter på papperstidningen under hösten. En del av dem är helt nya sedan vi återgick till morgondistribution under oktober, andra har bytt från e-tidning till papperstidning. Det är jätteroligt att den här förändringen slagit så väl ut bland läsarna, säger Sandra Bygdén Shameh.

Fakta / ÖA Helg och Hela Ö-vik

■ Hela Ö-vik har premiär fredag 24 januari 2020. Gratistidningen totalutdelas till alla hushåll i Örnsköldsviks kommun och Docksta varannan fredag. Tidningen kommer också finnas i på utvalda platser runt om i stan.

■ ÖA Helg fortsätter totalutdelas på fredagar fram till 3 januari 2020, därefter blir den en produkt exklusiv för ÖA:s prenumeranter med komplett och digital/premium-paket

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy