Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nedläggningshot mot skolor i Björnaområdet

Insändare
INSÄNDARE: Stad och bygd i allt mer obalans – har man glömt vad ett samhälle handlar om?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ljusmanifestation i Gideå under förra helgen.

Bild: Robbin Norgren

Annons

När nedskärningar av både vård, omsorg och utbildning diskuteras som ett alternativ för framtiden, då har man tappat allt hopp för landsbygden.

När ens barn inte längre ska prioriteras likvärdigt för att man vill bo i andra miljöer än den som erbjuds i tätorten, då är alla inte längre inkluderade och man glömmer bort allt vad ett samhälle handlar om, gemenskap. I grunden ligger all framtid hos våra barn och det är hur de lär sig att samarbeta och integrera tillsammans med andra människor, som kommer att bestämma hur generationsskiftet kommer att se ut. Det kräver så klart att vi skapar rätt förutsättningar för att våra barn ska få rätt verktyg och kunskap kring hur samhället fungerar då det faktiskt är i det här samhället som vi skapar, som barnen sedan kommer att vara verksamma.

Annons

Annons

Något som inte kommer att vara möjligt om man behöver köra sin treåring två timmar per dag för att kunna vara på förskolan i fem. Även för en sexåring som kan verka så stor, blir dagarna väldigt långa och uttröttande. De nämner förhoppningar om en godare kvalité i undervisningen med välutbildade pedagoger, men inte ens den bästa pedagog kan få ett trött barn att hålla fokus. Man pratar om en målsättning där stad och bygd samverkar för att skapa balans men hur gör man det då bara den ena sidan behöver anpassas?

Likt som två vågskålar där man ständigt plockar bort saker från den ena skålen och flyttar över till den andra, så kommer sidorna inte längre att hamna parallellt. Ni pratar om satsningar och framtidstro, visa då att ni faktiskt tror på oss och stärk oss!

Vi finns här, vi bor här och vi VILL leva här!

Hanna Edlund

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy