Annons

Annons

Annons

Hotellplanerna på Kanaludden i Härnösand

Insändare
INSÄNDARE: Replik: Ulf, vi vill gärna förklara kostnaderna för simhallen – viktigt att vi håller oss till fakta

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Replik till insändaren "Förklara gärna kostnaderna för driften av simhallen i Härnösand" publicerad den 19 november.

Du har helt rätt att i en tjänstekoncession så ska entreprenören ta en betydande risk själv och ansvara för att verksamheten skall gå runt ekonomiskt men också verksamhetsmässigt. Att driva simhallar är generellt ingen bra affär för en kommun eller en entreprenör. Det är dock viktigt att vi håller oss till fakta.

Annons

Annons

Foto: Ola Thelberg, Gunnar Stattin och TM Konsult.

Du skriver att simhallen idag kostar skattebetalarna 3 miljoner kronor per år. Det stämmer inte. År 2018 hade simhallen ett underskott (inklusive tillförda skattepengar) med - 6,8 miljoner kronor. År 2017 var underskottet större och kommunen tillförde då ännu mer skattepengar.

I avtalet med entreprenören står det bland annat att tillgängligheten och öppettiderna ska öka. Det kommer att ske till samma eller lägre kostnader än idag och ger därmed så klart positiva effekter för invånarna.

Ett långt avtal behövs för att entreprenören skall kunna göra långsiktiga investeringar i simhallen som gynnar både gäster och Härnösandsborna.

Det här en viktig utvecklingsfråga för Härnösand och Höga Kusten och vi är öppna för en dialog så att fakta och rätt information sprids.

Andreas Sjölander (S), kommunstyrelsens ordförande Härnösands kommun

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Bild: Gunnar Stattin

Annons

Bild: Ola Thelberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan