Annons

Annons

Annons

Annons

Hotellplanerna på Kanaludden i Härnösand

Insändare
INSÄNDARE: Förklara gärna kostnaderna för driften av simhallen i Härnösand

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag har en fundering över tjänstekoncessionen för driften av simhallen i Härnösand. Enligt en tjänstekoncession ska den som driver ta hela risken och själv ansvara för att verksamheten går runt.

Insändarskribenten undrar varför kostnaderna för hotellet är lika stora som den totala kostnaderna för tjänstekoncessionen för driften av simhallen i Härnösand. Foto: Ola Thelberg och TM Konsult.

Annons

Annons

I dag kostar simhallen oss skattebetalare cirka 3 miljoner kronor per år. Kommunen har dock tänkt sig ett generöst driftsbidrag på 7 miljoner per år. Mer än dubbelt så mycket som den kostar i dagsläget. Med ett sådant bidrag kan jag inte längre se att det skulle vara fråga om en tjänstekoncession då lagen är tydlig med att det måste föreligga en stor risk för driftstagaren för att det ska räknas som en tjänstekoncession.

Sedan finns det ett udda sammanträffande vad gäller bidraget: 7 miljoner per år som ska betalas ut i 20 år vilket blir 140 miljoner totalt. Detta råkar vara ungefär lika mycket som hotellet är beräknat att kosta att uppföra. Hotellet som inte ska kosta skattebetalarna en enda krona enligt löfte.

Mot bakgrund av detta får ansvarig på kommunen gärna förklara nödvändigheten av detta bidrag, varför det måste vara så stort och varför avtalet ska gälla i så lång tid som det gör.

Ulf Strömberg

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

■■ Här kan du själv skicka in din insändare 

Annons

Annons

Till toppen av sidan