Annons

Annons

Annons

Västernorrlands län

Insändare
INSÄNDARE: Replik: KD väljer välfärd framför gratisavgifter och slopad värnskatt

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Replik till Socialdemokraternas insändare den 5 november "Mammografin behöver fortsätta vara gratis".

Tack för ert inlägg där ni belyser eran dröm att allt ska vara gratis och att slopad värnskatt är viktigare än en fungerande välfärd. Vet ni att just nu har 140 000 människor i Sverige stått olagligt länge i vårdköer? I detta läge väljer ert parti, Socialdemokraterna, att sälja sin själ. 6,1 miljarder kronor tappar staten nästa år i skatteintäkter när värnskatten slopas. Pengar som kunde och borde använts till välfärden.

Annons

Annons

Insändarskribenterna menar i sin replik till (S) insändare om mammografin att det är bättre med en fungerande välfärd än att vissa får gratisavgifter i vården och fri entré till statliga museer. Montage: Birgitta Strandh. Bild: TT, Arkivbild

Bild: TT, Arkivbild

Vi har en kris i Sverige. Vet inte om ni har märkt det? Medborgarna i vårt land känner en allt större oro över välfärden och hur vården ska fungera framöver. I vår del av Sverige ser vi också att landsbygden alltmer får stå tillbaka till förmån för storstäderna. Statens svek vad gäller statsbidrag till kommuner och regioner innebär stora växande underskott framöver och blir nu alltmer kännbara i många kommuner genom kraftiga neddragningar på bland annat skolor och äldreomsorg.

Kristdemokraterna avsatte nästan nio miljarder kronor mer i sitt budgetförslag än regeringen valde att lägga på välfärd och trygghet under 2020. Jag är stolt över att mitt parti har väljer vården och välfärden framför skattesänkningar.

Det är bättre att vi har en fungerande välfärd än att vissa får gratisavgifter i vården och fri entré till statliga museer.

Mona Hammarstedt (KD), gruppledare

Henrik Sendelbach (KD), vice gruppledare Region Västernorrland

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan