Annons

Annons

Annons

Sollefteå

Insändare
INSÄNDARE: Replik: Pia Lundin, fundera över er retorik och sprid inte misstro kring Regionen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Replik på Pia Lundins (Sjvp) artikel om missvisande utredning om akutkirurgi i Sollefteå.

Upprepade gånger har du, Pia Lundin och Sjukvårdspartiet, misstrott tjänstemännens utredningar angående verksamheter inom Regionen, och speciellt när utredningen pekar åt annat håll än vad Sjukvårdspartiet önskar. Du skriver också att det är en missvisande intern utredning, uppenbarligen konstruerad för att tjäna som förevändning för ett redan i tysthet fattat beslut om avslag.

Du kunde inte ha mer fel i det du skriver. Varför skulle vi i majoriteten ”väcka den björn som sover” genom att begära en utredning om möjligheten för viss akutkirurgi i Sollefteå och åter få fart på debatten om Sollefteå sjukhus om vi i förväg i tysthet redan fattat beslutet? Det fanns inga andra intentioner än att undersöka möjligheten att erbjuda en viss akutkirurgi även i Sollefteå.

Annons

Annons

Foto: Ove Öst och Jonny Dahlgren. Bilden är ett montage.

Utredningen som pågått ett antal månader är väl genomförd av människor inom professionen i Sollefteå. Hur kan då Sjukvårdspartiet med dig Pia i spetsen diskvalificera utredningen som tendentiös och missvisande och mena att ni själva på relativt kort tid sitter på den rätta informationen?

Du grundar hela ditt uttalande på misstro och tankar om att Regionen möjligen vill tillgodose god vård i länet, men inte i Sollefteå.

Att sprida misstro om Regionens tjänstemän och polarisera politiken med dessa utspel gagnar ingen i vår Region. Det ni gör är att ni får människor att tveka till anställning inom sjukvården i vår Region. Vem vill jobba hos en arbetsgivare som motarbetar sitt uppdrag – nämligen tillgodose kvalitativ sjukvård?

Jag vet själv att det är mycket lättare att sitta i opposition och ha synpunkter på ”alla fel” än att sitta i majoritet och ta ansvar för tuffa beslut. Jag vet också nu efter några år i politiken att det inte var lika enkelt som jag från början trodde. Att ta ansvar är komplext!

Fundera över vilken bild ni målar upp för våra medborgare och medarbetare med er retorik, och om alla möjligen skulle tjäna på mer pragmatiska samtal runt vår Region och dess utmaningar.

Catrin Eliasson (L), ledamot i Hälso- och sjukvårdsnämnden

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan