Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
PRO Gullänget firade 50-årsjubileum

"Ju fler vi är tillsammans desto gladare vi blir" är en mening, som gäller en trivsam förening.

PRO Gullänget fyller 50 år i år. Vid starten den 15 april 1969 uppgick medlemsantalet till 23 men i år kan föreningen ståta med 500 medlemmar. Föreningen har en stor och varierande verksamhet och är ständigt öppna för ideér, som visar sig vara rimliga förslag från befintliga medlemmar.

Detta är en läsartext.

Utdelning av PRO:s femårsmärke till de som verkat minst fem år som förtroendevald medlem. De som fick utmärkelsen: Jan Nordin, Lennart Vallin, Majlis Vallin, Lennart Svensson, Bengt Ivan Lindgren, Solveig Lindström, Gerd Kristoffersson, Kurt Bergström, Ann-Marie Albinsson, Gösta Andersson, Ulla Jonsson och Björn Hultén. På scenen: Toastmaster Christer Joald. Foto: Paul Jonsson

Annons

På Bruksgården blev det jubileumsfest den 20 september i år. Toastmaster var Christer Joald, som i vanliga fall ingår i musikduon "Christerz" med kompanjonen Sam Sundberg, som också fanns med denna kväll. Direkt efter musikens toner som samlade alla till bords, så hälsade PRO Gullängets ordförande Paul Jonsson samtliga varmt välkomna och önskade "Bon appetit". En god fläskfilé med tillbehör serverades.

Annons

Annons

Högtidstalen hölls därefter av ett flertal särskilt inbjudna gäster. Förtjänstmärken delades ut av veteranen Gösta Andersson till förtroendevalda, som funnits med i styrelsen i mer än fem år.

Föreningens kassör Eva Eriksson delgav de närvarande händelser som var av större dignitet år 1969.

Teaterspegelns aktörer berättar om vad som hände under 1969, det år som PRO Gullänget bildades. Foto: Paul Jonsson

Teaterspegeln med Sören Back, Christer Wisten och Svea Bylund framförde en egenhändigt skriven pjäs, som handlade om hur livet kunde gestalta sig år 1969 i Gullänget och vilka funderingar som fanns inför bildandet av en PRO-förening på nämnda ort. Skrattsalvor och kraftiga applåder tydde på ett välförtjänt tack till den skådespelande trion.

När Christerz körde igång med dansmusik blev det klackarna i taket, således kände de dansande att det var toppen att rytmiskt virvla runt och låta fötterna nudda golvet.

Gästerna fick med sig en innehållsrik jubileumsskrift och minnet av en trevlig fest vid hemfärden. Sammanfattningsvis var det faktiskt festligt värre!

Ulla Jonsson

Näraskribent

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan