Annons

Annons

Annons

Västernorrlands län

Insändare
INSÄNDARE: Är Moderaterna illa ute som angriper public service?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

På nyheterna, under tisdagen, berättade Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer om de nya tankarna man har för att minska kostnaderna för public service. Genom att minska på utbudet och inrikta sig åt huvudsakligen nyheter och debatter skulle kostnaderna minska.

Lite grumligt verkar Moderaterna tänka när man tror att public service kan behålla det förtroende man har när man också kan tänka sig att släppa in reklam för att minska kostnaderna.

Annons

Annons

Kan det vara möjligt att Moderaterna kommer locka väljare genom fördärv av den otroligt fina public service som Sverige har idag?

Jag har trott att en stor del av Moderaternas väljarunderlag har varit välutbildade grupper som förstår värdet av en fri obunden public service.

Lite orolig kan man bli när det nu verkar finnas liknande tankar hos SD. Den 19 maj kunde man läsa om en motion som stöds av en rad tunga Sverigedemokrater. Motionen handlar om att man föreslår en försäljning av SVT2 och P3 och att partiet ska verka för att Sveriges Television och Sveriges Radio inte skall konkurrera med privata aktörer.

Tongångarna stämmer väl överens med vad Moderaternas partisekreterare angav som skäl till bantning av public service.

Martin Lind

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan