Annons

Annons

Annons

Annons

Västernorrlands län

Här är Tidningen Ångermanlands nya utgivare – Oskar Nord blir chefredaktör: ”Nu ska vi vässa journalistiken”

Nu är det klart.

Oskar Nord blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Tidningen Ångermanland.

– Det känns otroligt roligt och hedrande, säger han.

Text: 

Oskar Nord gratuleras till jobbet som ny chefredaktör på Tidningen Ångermanland av Karin Näslund, chefredaktör på Sundsvalls tidning.

Bild: Gunnar Stattin

Annons

Mittmedia, som sedan i våras är en del av Bonnier News, satsar på att ytterligare stärka den lokala journalistiken. Med ökat lokalt mandat och ansvar för läsarintäkten är de lokala chefredaktörerna nyckelpersoner.

– Det känns otroligt roligt och hedrande att få vara en del av den satsning som nu görs på Tidningen Ångermanland. Det här är en del av Västernorrland som mitt hjärta klappar extra för efter att ha spenderat i stort sett vartenda skollov hos mormor och morfar i Sollefteå och jag ser verkligen fram emot att jobba här tillsammans med alla fantastiska medarbetare, säger Oskar Nord.

Annons

Han fortsätter:

– Det blir en nystart med nästan dubbelt så många lokala journalister. Nu ska vi vässa journalistiken i både tidningen och på sajten och blir ännu bättre på att bevaka, skildra och granska det som händer i Härnösand, Kramfors och Sollefteå.

Annons

"Det känns hedrande att vara del av satsningen på Tidningen Ångermanland", säger nya chefredaktören Oskar Nord.

Bild: Gunnar Stattin

Oskar Nord är i dag administrativ redaktionschef för Sundsvalls Tidning, Örnsköldsviks Allehanda och TÅ, men på måndag kliver han alltså in som chefredaktör för Tidningen Ångermanland.

Han har stor erfarenhet av lokaljournalistik efter att ha arbetat på flera redaktionella positioner dels som reporter, dels som arbetsledare. Under flera år var Oskar Nord nyhetschef och stf ansvarig utgivare för bland annat Sundsvalls Tidning.

– Nord har stor förståelse för Tidningen Ångermanlands potential på läsarmarknaden, men känner också väl till utmaningarna. Med Oskar Nord som chefredaktör får redaktionen på TÅ en driven publicist, van att leda såväl det snabba nyhetsarbetet som den agendasättande journalistiken. Jag säker på att Tidningen Ångermanland nu kommer att göra journalistik som låter tala om sig i lokalsamhället, säger Mikael Nestius, affärschef i Mittmedia.

Oskar Nord kommer att vara föräldraledig på deltid under hösten. Nuvarande utgivaren Karin Näslund fortsätter därför som ansvarig utgivare för TÅ till mitten av januari. Näslund är fortsatt chefredaktör och ansvarig utgivare för Sundsvalls Tidning.

Oskar Nord, chefredaktör och utgivare för Tidningen Ångermanland.

Bild: Irene Hedblom

Annons

Annons

Till toppen av sidan