Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Folkfest i Nätra ger hopp för utsatta flickor

– Om ni undrar varför jag har blå gymnastikskor på mig så beror det på att Gunnar kom hit utan countryboots! Så då sa jag till honom att han fick ta mina!

Med de orden välkomnades Gunnar Johansson och hans countryband av Hoppets Stjärnas muntre medgrundare Lennart Eriksson. Bandet intog en solig scen inför storpublik vid Nätra Hembygdsgård.

Detta är en läsartext.

Country-konserten lockade storpublik till Nätra Hembygdsgård.

Annons

Till tonerna av medryckande country bjöd söndagen den 4 augusti på en folkfest att minnas. Området kring hembygdsgården fylldes under eftermiddagen av värme, sol, musik, barnskratt och besökare i alla åldrar.

Köerna ringlade långa till varmkorv, fikabröd och kaffe.

Annons

Annons

Gunnar Johanssons countryband, med Roger Höglin på keyboard, Kjell Nyberg på bas samt Göran Johanson och Christoffer Johansson på gitarr, fick den månghövdade publiken med sig i en rad medryckande låtar.

Det hela var ett samarrangemang mellan kyrkorna i Nätra och biståndsorganisationen Hoppets Stjärna, som under pausen berättade om sitt arbete med att öppna och driva en fristad för övergreppsutsatta flickor i slumområdet Taytay utanför Filippinernas huvudstad Manila.

Tack vare besökarnas generositet inkom ett stort antal gåvor till det här arbetet.

– Det känns fantastiskt, säger Hoppets Stjärnas verksamhetschef Ulrika Kallin. Det här är gåvor som gör det möjligt för oss att nå ut med mer hjälp till de drabbade flickorna.

Torbjörn Vårsaga

Näraskribent

För många barn var hoppborgen det stora dragplåstret.

Hoppets Stjärnas Ulrika Kallin talade om arbetet för utsatta flickor i Filippinerna.

Annons

Annons

Till toppen av sidan