Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Torsdagskalas med härlig underhållning på stadens hembygdsgård

Torsdagen den 11 denna månad var det åter dags för närboende semesterfirare och hembygdsintresserade att stega in på gårdstunet till stadens hembygdsgård.

Detta är en läsartext.

Sång, sol och glädje på Ödbergska.

Annons

ÖA och 7:an hade i sina spalter om vad som är "På gång", aviserat att cafédörrarna åter öppnar klockan 11 och att påannonserad underhållning tar sin början klockan 13.

Gruppen Kalas med Lars Sjöman och Karin Tengren, intog gårdens lilla utescen med instrument och högtaleri och på klockslaget hälsades Karin och Lars med varma och förväntansfulla applåder. Underhållningen signerad dess båda i proffsklass, tog vid och närmare trehundra hembygdsdiggare kunde under dryga timmen njuta av härlig, god och glad underhållning.

Annons

Annons

Gruppen "Kalas" med Lar Sjöman och Karin Tengren på Ödbergska gården i torsdags.

Johan Ödbergsällskapet har under sina dryga tjugo år i enlighet med sina stadgar dokumenterat Örnsköldsviks historia i ett antal skrifter med bland annat "Rådhuset 100 år" , "Johan Ödberg", "Örnsköldsvik vid tiden omkring 1908" och nu senaste med "Berättelser om platsen Örnsköldsvik" där vi beskriver hur vattenbrist rådde en gång i staden och hur vattnet från Hörnsjön leddes ner vill vattenposter för att bland annat öka brandsäkerheten.

Kunskapen om platsen Örnsköldsviks historia har sina brister, men intresset för att fylla kunskapsluckorna är inte att ta miste på och stadens hembygdsförening Johan Ödbergsällskapet bidrar gärna till exempel i samband bland annat sommarcaféet.

Göte Nordmar

Näraskribent

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan