Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Kurs i ekoturism vid Österlens Folkhögskola på besök i Höga kusten: "En fantastisk resa"

Kursdeltagare från utbildningen Entreprenör ekoturism vid Österlens Folkhögskola gjorde nyligen en studieresa till Höga kusten.

Detta är en läsartext.

Annons

13 av 29 kursdeltagare, som kommer från hela Sverige, var med på studieresan. Syftet var att uppleva Höga kusten och träffa duktiga entreprenörer inom natur- och ekoturism.

Det började med att vi på torsdag eftermiddag träffade Mia Karlsson från Destination Höga Kusten, Mikael Englund på Höga Kusten Turism och Olle Lidgren, näringslivsutvecklare på Härnösands kommun.

Annons

Annons

Vi fick en presentation av destinationens utvecklingsarbete och hur arbetet är organiserat. Vidiskuterade bland annat hållbarhetsfrågor och näringslivsutveckling.

Efter det checkade gruppen in hos Fredrik och Mirja Lindström på Pelle Åbergsgården i Nordingrå. Fredrik är en av deltagarna på kursen.

På fredagen besökte vi Naturrum Skuleberget och entreprenörerna på Via Ferrata. Efter det vandrade vi upp till Slåttdalsskrevan i nationalparken. 

På lördagen fick vi en guidning på Mannaminne av Annika Stattin och en presentation av verksamheten, men spontan affärsutvecklingsdiskussion efter. Efter det åkte vi till Rotsidan för fika och Barsta. På kvällen åt vi middag på Gårdsbutiken i Nordingrå.

Vi har haft en fantastisk resa och kommer väldigt gärna tillbaka.

Petter Gustafsson,

kursansvarig

Vandring till Slåttdalsskrevan i Skuleskogens nationalpark var en av punkterna som stod på programmet under studieresan till Höga kusten. Foto: Petter Gustafsson

Foto: Petter Gustafsson

Gruppen träffade bland annat Latte Eklund och Tero Libell, Via Ferrata. Foto: Petter Gustafsson

Annons

Rotsidan. Foto: Petter Gustafsson

 

 

Annons

Annons

Till toppen av sidan