Annons

Annons

Annons

Ishockey

Lyssnade på fansen – så ska Hockeyallsvenskan bli mer tv-vänlig: "Vill vara den mest omtyckta ligan"

Förutom en "avsevärd skillnad" i pengar till klubbarna kommer de hockeyallsvenska sändningarna bli ännu bättre med det nya tv-avtalet.

Efter att ligan lyssnat på fansen.

– Vi kommer inte vara den bästa ligan, så då vill vi vara den mest omtyckta, säger Stephan Guiance, vd för Hockeyallsvenskan.

Text

Stephan Guiance ser fram emot bättre tv-produktioner i höst. Foto: Henrik Montgomery (TT)/Jesper Zerman (Bildbyrån).

Annons

Hockeyallsvenskan gick ut med att de förlängt avtalet med C More trots två år kvar på kontraktet.

Det nya tv-avtalet är skrivet över 2025/2026 – alltså sju säsonger framöver.

I pressmeddelandet som gick ut lovades att ge "bättre produktioner" och att "ge klubbarna en stabil grund". Men vad innebär det?

– Dels är det en ekonomisk förbättring som kommer vara klubbarna tillgodo, men också att C More Höjer upp produktionen en nivå. De som ser och följer oss på tv kommer få en mycket bättre tittarupplevelse. Ska vi attrahera nya och andra sponsorer är det viktigt att Hockeyallsvenskan är en premiumprodukt, säger Stephan Guiance, vd för Hockeyallsvenskan.

Annons

Annons

Men han vill inte gå in på i kronor och ören hur stor skillnad det blir för klubbarna ekonomiskt.

– Det är en avsevärd skillnad mot tidigare avtal. En rejäl förflyttning ekonomiskt. På det stora hela stärker det Hockeyallsvenskan och skapar stabilitet och säkrar intäkter för många år, säger han.

Sedan kommer det till delen som fansen till lagen i serien främst kommer märka av: Tv-produktionen.

Där har ligan lyssnat på supportrarnas önskemål och kritik.

– Det kan handla om allt. Antal kameror, kommentatorer, intervjuer i samband med matcher. Allt det tar vi till oss så klart. Men så handlar det också om fördjupad statistik och att släppa tittarna nära. Vi kommer inte vara den bästa ligan, så då vill vi vara den mest omtyckta och då måste man vara öppen och tillmötesgående. Vi vill låta supportrarna komma så nära våra lag som möjligt.

En grupp kommer tillsättas för att kontinuerligt hålla i en dialog om hur produktionerna ska höjas, berättar han.

Än så länge är detaljerna inte mer konkreta.

– Tittar man på det här med lite perspektiv så var det bara tolv år sedan som Hockeyallsvenskan inte ens resultatrapporterades på text-tv. I dag sänder vi 300 matcher på linjär tv och alla våra matcher produceras och sänds i något format. Nästa steg nu är att höja produktionskvaliteten och skapa en produkt som supportrarna tar till sig ännu mer. Det här blir bra för svensk hockey.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan