Annons

Annons

Annons

Annons

EU-valet i Västernorrland 2019

Insändare
INSÄNDARE: Vänsterpartiet för ett Europa för alla – inte bara för rika

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vänsterpartiet vill stärka demokratiska rörelser i Europa, skriver Åke Johansson.

Bild: TT

Annons

Ska det verkligen vara så här? Att klyftorna mellan fattig och rik ökar när Europas finans- och maktelit sätter sin egen plånboks krav före allt annat, i Sverige och i EU.

Vänstern sätter ökad jämlikhet, rättvisa och klimatet före elitens krav.

Vänsterpartiet bekämpar den sociala dumpning som blir följden när storföretagens fria rörlighet sätts över kollektivavtal. Vi vill ha ett socialt protokoll som håller människors sociala villkor högre än marknaden.

Annons

Annons

Vi tar kamp för klimatet. EU:s banker ska sluta gynna fossilindustrin och istället investera i ren och säker energi, i järnväg och hållbart byggande. Omställningen ska betalas av de rika.

Vi säger nej till höjning av Sveriges avgift med 15 miljarder. Makten ska flyttas tillbaka till svenska folket och avgiften minska.

Vi står upp för kvinnors rättigheter och jämställdhet. Vi säger nej till privatiseringar och försämringar i välfärden.

Vi försvarar flyktingars rätt att söka asyl undan krig och motsätter oss Fästning Europa. EU ska stoppa skatteflyktingar, inte jaga folk som flyr undan krig.

Vi säger nej till den ökande militariseringen av EU. Vi vill ha ett ett kärnvapenfritt Europa och förbud mot vapenexport till länder i krig.

Vänsterpartiet vill stärka demokratiska rörelser i Europa. Det är socialister, fackligt aktiva, kvinnorörelser, klimataktivister och asylkämpar, som bygger ett rättvist och jämlikt Europa. Och sätter stopp för fascisternas frammarsch.

Vänsterpartiet 26 maj! För ett Europa för alla – inte bara för de rika

Åke Johansson, kandidat till EU-parlamentet Vänsterpartiet Västernorrland

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan