Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
INSÄNDARE: Vad hände med fönstren på Nygatan som Hoppets Stjärna skulle skänka till Rumänien?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hur gick det med planerna som Hoppets Stjärna hade för de fönster från Nygatan 20 som skulle skänkas till byn i Rumänien varifrån tiggarna i Ö-vik kom? undrar "Fattigpensionär". Bilden är från 2016. Foto: Robbin Norgren/Arkiv

Annons

En undring. Hur gick det med planerna som Hoppets Stjärna hade för de fönster från Nygatan 20 som skulle skänkas till byn i Rumänien varifrån tiggarna i Ö-vik kom?

Frågan kom upp i samband med att jag hittade ett tidningsurklipp om den insats som Dang Westin försökte göra för dem med att ordna så att de kunde plocka bär.

Fattigpensionär

Annons

SVAR DIREKT:

Vi är glada över att den här frågan ställs, för vi uppskattar varje tillfälle vi får att berätta om de insatser som möjliggörs tack vare gåvor och insamlingar på svensk mark.

Annons

En stor del av fönstren och dörrarna från Nygatan transporterades till orten Valea Seaca i nordöstra Rumänien, där Hoppets Stjärna sedan 2014 driver ett av våra fem resurscenter i landet för barn från utsatta romska familjer.
Via resurscentret kunde våra socialarbetare på plats identifiera vilka familjer som var i allra störst behov av insatser, och till dem levererades 51 dörrar samt 68 fönster.

10 dörrar och 20 fönster levererades till familjer i grannbyn Cucova, medan 10 dörrar och 15 fönster nådde orten Slobozia.

Även i Hoppets Stjärnas projektbyar Murgeni och Dimancheni, även dem i östra Rumänien, antog våra socialarbetare utmaningen att med resurscentren som utgångspunkt identifiera och hjälpa utsatta familjer. 10 dörrar och 20 fönster sattes upp Murgeni medan 20 dörrar och 50 fönster ny pryder hemmen i Dimancheni.

Det mest anmärkningsvärda i Dimancheni var att hela insatsen kunde genomföras enbart med hjälp av volontärinsatser. Det i sig säger något om med vilken entusiasm och tacksamhet den här leveransen togs emot.

Å alla hjälpta familjers vägnar vill vi rikta ett stort tack till de svenskar som bidrog till att den här insatsen kunde genomföras!

Varma hälsningar,

Lennart Eriksson, medgrundare och utvecklingsansvarig för Hoppets Stjärna

Annons

Annons

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Läs även: Skänker fönster och dörrar till fattiga i Rumänien (nyhetsartikeln från 2016)

Annons

Annons

Till toppen av sidan