Annons

Annons

Annons

Åre

Kvinnliga äventyrare startar nytt friluftsmagasin: "Vi vill frångå det traditionella"

Under 2018 har Christine Johanson från Granloholm varit med och lagt grunden till det digitala friluftsmagasinet EPOK. Hon arbetar som fotograf i Åre sedan åtta år.

– Så fort vår webbsida är klar kommer den första publiceringen, säger hon.

Text

Christine Johanson med Åre i bakgrunden och hennes konst som hon skapar till det kommande magasinet EPOK

Bild: Privat

Annons

– Vi som skapat magasinet är mer nyfikna på personerna som utför äventyren än själva bedrifterna. I dagsläget är innehållet till första släppet klart. Det är bara det tekniska som vi fokuserar på nu, säger Christine Johanson.

Just nu håller sajten på att utformas.

– Vi jobbar på uttrycket, vi vill att det skiljer sig från andra äventyrs- och outdoormagasin, säger Christine.

Under förra året fick hon kontakt med en grupp likasinnade tjejer som ville skapa ett nytt magasin för friluftsintresserade och äventyrare. De bildade en redaktion som lagt grunden till EPOK.

– Vi är tio kvinnor, halva gänget bor i Stockholm och den andra halvan här i Åre och en tjej bor i Dalarna. Många är journalister och fotografer men ingen av oss har startat upp något liknande förut.

Annons

Vad har varit svårast?

Annons

– Vi är helt nya på det här så utmaningen har varit hur vi ska gå till väga. Vi har möten via Skype men vi får mest gjort när vi ses hela gruppen, berättar Christine Johanson.

Hur kommer man att kunna ta del av ert magasin?

– Vi kommer att finnas på nätet och vi frångår det traditionella bläddrandet. Vi planerar att ha flera släpp per år och vi har både en Facebooksida och ett Instagramkonto för att nå ut.

Bild: Christine Johanson Christine Johanson skapar bilder till magasinet Epok. Hon hoppas att magasinet kommer att göra sitt premiärsläpp innan april 2019.

Bild: Privat

Enligt Christine kommer EPOK att upplysa om klimatsmarta val, att det finns miljömedvetna resebyråer och de tar också ett grepp om begagnatmarknaden för skid- och vintersportutrustningar.

– Vi kommer att tipsa om okända men intressanta personer att följa på Instagram, säger hon.

Arbetet med det digtitala magasinet är i full gång. I EPOKs premiärsläpp kommer krönikören Elisabet Aagårds @betskyn skriva om utmattningssyndrom och om hennes insikter och vägen tillbaka. Foto: Christine Johanson

Bild: Privat

När i tiden ser ni det första släppet av EPOK?

Annons

– Vi har fått hjälp med att bygga vår webbsida och när det är klart, förhoppningsvis innan april har vi vår första release. Allt arbete är ideellt, därför har det tagit mer tid än vi först trodde. Det har varit jättekul att lära känna nya vänner.

Annons

Vad är din roll i projektet?

– Jag är med i kreative-gruppen och tar fram bildmaterial och skapar bilder. Jag ser till att det finns bilder som passar till vår hemsida, våra stories och det vi lägger ut i sociala medier.

Hur ser du på friluftsliv och äventyr ute i naturen?

– Det är en viktig del för alla människor. I Åre är det väldigt lättillgängligt, samtidigt är det något jag aldrig vill ta för givet. Det är en lyx att ha naturen så nära. på sommaren älskar jag att vara i Ullådalen och njuta av naturen, bergen, skogen, fjället. Det är så vackert!

Christine Johansons instagramkonto

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan