Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Ingemar Olsson firar 50 år som artist – gav konsert i Ö-vik

EFS-kyrkan var absolut välfylld av människor i lördags kväll när Ingemar Olsson gav konsert. Han firar 50 år som låtskrivare och sångartist i år.

Detta är en läsartext.

Ingemar Olsson från Örebro firar 50 år som artist i år. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Arkiv

Annons

Robert Åkerlund hälsade alla välkomna och särskilt vår gäst, den populäre Ingemar Olsson som vid 72 år fyllda fortfarande sjunger och spelar lite varstans. Robert nämnde att konserten var ett samarrangemang mellan EFS, Elimkyrkan, RPG, Friskvården på Sjögatan och Bilda.

Ingemar är boende i Örebro och förutom sång och musik ägnar han en del tid till invandrare och åt författarskap. Hans sånger är enkla, folkliga och med ett tydligt budskap som berör de flesta områden och så att människor känner igen sig.

Annons

Annons

Den här kvällen startade han upp med sången "Bara ord". Fortsatte med sången "Mockasiner", som beskriver känslan i att sätta sig in i en annans situation. I "Sköna människor", där alla sjöng med, beskrivs våra olikheter. Den sång han kanske är allra mest känd för, "Du vet väl om att du är värdefull", klingade ut två gånger under kvällen.

I "Nöden har ingen lag" beskrivs hur många har det i världen. Ett knippe sånger från hans första skiva tog upp Söndagsskolans betydelse. Vidare "Fru Robertsson" och så en klassiker: "No man is an island" (Ingen är en ensam ö)

I den sista avdelningen fick det kristna budskapet lysa fram än tydligare, som i "Hoppet som bär mig", "En annorlunda kärlekssång", "Jesus är ingen religion", "Jesus gick den svåra vägen" och i "Luffarens vaggsång". Ingemar Olsson avslutade med sången "Tack och Lycklig och glad", där alla var med gång på gång. Applåderna ville aldrig ta slut.

Gun Mari ”Gunsan” Östlund tackade honom för besöket. Hon erkände att Ingemar vann hennes beundran i samband med en friskvårdsresa i Italien där hon skulle leda motionspass och Ingemar underhöll med sång och musik.

Efter konserten fick alla njuta av gott fika, som en grupp ställt i ordning och tillfälle att köpa skivor gavs. Den ekonomiska behållningen av kvällen går till Hoppets stjärnas insatser i Rumänien.

Åke Nilsson

Näraskribent

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan