Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skidåkning

Läsartext
Rolf Grundberg från Ö-vik trea i sitt 39:e Vasalopp

Rolf Grundberg, Örnsköldsvik, har för vana att placera sig bland de allra främsta i sin åldersklass i Vasaloppet. Så blev det även i år. I fjol stod han som vinnare i H70 och i år blev han trea i sitt 39:e lopp i H75 slagen med några minuter av en finländare och en italienare.

Detta är en läsartext.

Rolf Grundberg.

Annons

Ett 90-tal åkare var 75 år och äldre i årets Vasalopp. Cirka 70 kom i mål.

– I år var det ett vrånglopp, säger han med ett leende dagen efter de påfrestande nio milen. Det snöade och blåste motvind hela tiden. Det var bara att borra ned huvudet och kämpa.

Rolf berättar att han fick ont i en armbåge redan i Risberg efter 3,5 mil.

Rolf Grundberg har fyllt 75 år och sin vana trogen hamnade han väldigt högt upp i resultatlistan i sin åldersklass. Foto: Sven Lindblom

Annons

Annons

– Jag har de senaste åren helt tränat på stakåkning. Men med det före som det var i år hade det varit vilsamt med litet fästvalla och diagonalåkning som omväxling. Jag valde i stället att slå av litet på takten och då blev det genast litet bättre i armen. Men tiden är inget att skryta med. Jag kom i mål på 8.04.15 och det är givetvis min sämsta tid under alla åren. Jag tröstar mig med att alla fick längre åktider än vanligt i år.

– Bäst av Hägglunds drygt 40 åkare blev Håkan Wallberg som i sitt 17:e lopp åkte på finfina 5.59.09. Bästa dam blev Lena Mjörndal på tiden 7.39.45 som också är mycket bra åkt under rådande förhållanden. Det var hennes första Vasalopp på skidor. Hon har åkt Cykelvasan tre gånger

Sven Lindblom

Näraskribent

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy