Annons

Annons

Annons

Annons

Sollefteå

Debatt
Majoriteten svarar: Vi kommer aldrig att svika ungdomarna i Sollefteå

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Svar på Socialdemokraternas debattartikel "Ungdomssatsningen kunde ha vänt trenden med minskad befolkning i Sollefteå – trist att den togs bort från budgeten".

Socialdemokraterna ondgör sig över den nya majoritetens budget och har efter 48 år i majoritet och två månader i opposition insett att kommunen borde satsa på vår framtid, våra ungdomar.

Vi stödjer ungdomsgårdar på fem platser i kommunen och det ska vi fortsätta med, skriver den politiska majoriteten i Sollefteå. Bilden är från fritidsgården i Långsele förra året.

Bild: Robbin Norgren

Annons

I debattartikeln skriver de att den nya majoriteten plockar bort en ungdomssatsning på två miljoner kronor från budgeten och tar bort möjligheten att ta körkort på gymnasiet. När det gäller satsningen på körkortsutbildning anser vi att det i grunden är en god idé, men som ekonomin ser ut i dag har vi inte ens råd att bedriva den befintliga verksamheten, det är den krassa verkligheten vi står inför. En verklighet som även Socialdemokraterna känt till men valt att inte ta ansvar för när man innan årsskiftet styrde kommunen.

Annons

Att beskylla oss för att plocka bort två miljoner från budgeten är direkt felaktigt. Vår riktade ungdomssatsning i budget är precis lika stor som i den Socialdemokratiska oppositionsbudgeten.

Sollefteå har i dag en av de bästa ungdomsverksamheterna i länet. Genom samarbetet Hullsta Café har ytterligare en miljon tillförts ungdomsverksamheten.

Vi stödjer ungdomsgårdar på fem platser i kommunen och det ska vi fortsätta med.

Allt fler ungdomar väljer att gå på gymnasiet i Sollefteå och vi planerar att starta ett nytt program som kommer att leda till arbete i hemkommunen.

Samarbete mellan skola och socialtjänst har nu också börjat ta form och öppenvården finns till hands både i klassrum och på ungdomsgårdar.

Socialdemokraterna har under sin tid i majoriteten inte varit intresserade av ungdomsverksamheten. När man som enda kommun i länet hoppade av kommunförbundets samverkan för en bättre ungdomspolitik (LUPP) kunde vi inte längre fånga upp vad våra ungdomar tycker. Men när man lyssnar på förra veckans ungdomsting så höjs rösterna mot dålig S-politik som stavas delning av Vallaskolan och schemalagd skollunch.

Annons

Nej, ungdomar var inte oroliga. Den nya majoriteten kommer att se till att barn och ungdomar ska få inflytande i frågor som rör de ungas välfärd. Det ska kännas bra att växa upp i Sollefteå och det är det som ska bygga den positiva trenden.

Annons

Johan Anderson (C)

Birgitta Häggkvist (VI)

Maria Wennberg (C)

Kjell-Åke Sjöström (V)

Roger Johansson (VI)

Ulf Breitholtz (V)

Ulrika Bergman (VI)

Sebastian Nygren (V)

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan