Annons

Annons

Annons

Alnö

Alnötjejen Alva inför helgens Mello – med tuff konkurrens: "De är otroligt bra"

På lördag ställs de mot veteraner som Arja Saijonmaa, Wiktoria och Anna Bergendahl. Debutanterna High 15 är bland de första ut i Melodifestivalen 2019 – där Alva Lindgren från Alnön är en av medlemmarna.
– Man vill inte missa oss, säger hon.

Text

High 15 med Alva Lindgren från Alnön är en av sju akter som tävlar på lördag om att ta sig vidare i Melodifestivalen 2019. Foto: SVT/Montage/Ann Haglund

Annons

När vi får tag i Alva Lindgren är de mitt i förberedelserna inför den stora dagen. Tillsammans med gruppens andra medlemmar Lleucu Young från Hangö i Finland, Tiana Salmon från Stockholm och Amie Parfitt från Lilla Beddinge jobbar de nu hårt inför första deltävlingen som hålls på lördag, 2 februari. Vi passade på att ta tempen på henne inför att de ska ställa upp med låten "No drama" som är skriven av Joy Deb, Linnea Deb, Kate Tizzard.

Hur känns det inför lördag?

– Numret sitter väldigt bra, under torsdagen klev vi på scenen första gången och det känns som allt sitter riktigt bra. Men det är ju några små justeringar som görs. Det är superkul, vi försöker njuta så mycket som möjligt, säger Alva Lindgren.

Annons

Annons

Hur skulle du beskriva er låt?

– Man kan vänta sig ett fartfyllt nummer med mycket dans, man vill inte missa oss! Låten handlar om att man ska ha kul och leva i nuet. Titeln är ju "No drama" och med den vi vill ta avstånd från exempelvis hat på sociala medier och onödigt drama.

Vi försöker att njuta av veckan så mycket vi bara kan och sedan får vi se hur det går på lördag.

Vad betyder budskapet för dig?

– Det betyder jättemycket för oss då vi har blivit utsatta för hat på exempelvis Youtube. När man får sådana kommentarer får man lära sig att borsta av sig det – vilket är supersvårt och något vi fått jobba på. Men det är just det budskapet vill vi sprida – att inte ta åt sig och ta vara på det som är bra i stället.

High 15 med Lleucu Young från Hango i Finland, Alva Lindgren från Sundsvall, Tiana Salmon från Stockholm och Amie Parfitt från Lilla Beddinge. Foto: Janne Danielsson /SVT

Hur ser ni på konkurrensen på lördag?

– Det är otroligt bra artister i år, framförallt i deltävlingen som vi är med i. Så det blir tufft. Men för oss spelar det ingen större roll om hur det går - det är en fantastisk upplevelse och vi får massor av bra erfarenhet av den här resan.

Vad är din relation till Melodifestivalen sedan innan – och finns det någon låt du minns lite extra?

Annons

– Jag har alltid kollat på Mello. Det är det absolut största man kan göra som artist i Sverige. Så för mig är det jättestort, vi försöker att njuta av veckan så mycket vi bara kan och sedan får vi se hur det går på lördag. Något jag minns extra är Loreen och när hon gjorde låten "Statements". Jag älskade det numret!

Annons

High 15 tävlar med låten "No Drama". Foto: SVT

Deltagare i Melodifestivalen första deltävlingen i Göteborg 2 februari

Anna Bergendal: "Ashes to ashes"

Nano: "Chasing rivers"

Mohombi: "Hello"

Zeana feat. Anis Don Demina: "Mina bränder"

Arja Saijonmaa: "Mina fyra årstider"

High15: "No drama"

Wiktoria: "Not with me"

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan