Annons

Annons

Annons

Ishockey

Lista: Fem spelare ingen motståndare vill ha på isen i slutet av matcherna

Målskyttar är viktiga för ett lag särskilt dom som ofta gör dom mest avgörande.
Ni älskar dom, jag också.
Här är Hockeypuls lista.

Kaitlyn Tougas, Emma Nordin, Claudia Kepler, Sidney Morin och Michelle Karvinen. Foto: Tobias Sterner/BILDBYRÅN, Peter Skaugvold/BILDBYRÅN, Jörgen Jarnberger/BILDBYRÅN, Stefan Jerrevång/TT och Simon Hastegård/BILDBYRÅN

Annons

Ishockey är ett spel där målskyttar hyllas. Är det dessutom målskyttar som gör många mål blir dom älskade.

Dom mest älskade målskyttarna är dom som sent i en match avgör till favoritlagets fördel.

Hockeypuls satte därför samman en lista på fem spelare alla ska hålla ögonen på när matcher ska avgöras.

1. Kaitlyn Tougas, Modo

Tougas har gjort det avgörande målet i sex av säsongens matcher. Kanske ska vi släppa blicken från Michela Cava och istället för Tougas? Nja. Cava ligger inte långt efter, men Tougas är ännu bättre. Tougas är etta i statistiken, men också på den här listan.

Annons

Annons

2. Emma Nordin, Luleå

Emma Nordin är själva idealtypen av spelare som gör andra bättre på isen, men det är inte heller hela sanningen. Hon är en vass målskytt och när det gäller att göra matchavgörande mål är hon lite bättre än dom flesta. Given etta på många av mina listor. Dock inte på den här.

3. Claudia Kepler, HV71

Kepler är kanske överraskningen för många. Hon spelar i ett hårt arbetande lag som inte öser in mål. Därför blir hennes sinne för att avgöra matcher särskilt viktigt. Hon är min trea, men HV71s viktigaste spelare under slutminuterna.

4. Sidney Morin, Linköping

Listans enda back, men vilken back sedan. OS-guldet ljuger inte. Morin är så skicklig på spelets alla former och att hon är bäst bland backar på att avgöra matcher är på något sätt självklart. Jag älskar hennes sätt att spela ishockey. LHC älskar när hon avgör till deras fördel.

5. Michelle Karvinen, Luleå

Karvinen behöver ingen presentation. Hon är bäst i ligan. Men inte på att göra det avgörande målet. Nu spelar det mindre roll då hon gör så många andra. Karvinen släpper jag aldrig med blicken. Det ska ingen i motståndarlaget heller göra.

Erik Sandberg

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan