Annons

Annons

Annons

Pantern–Modo 21 november

Extremt efterlängtat powerplay-mål i Modos bortaseger: "Minst sagt på tiden"

33 chanser uppdelade på nio matcher utan att lyckas göra mål i numerärt överläge inför matchen mot Pantern. Då hände det, Patrik Karlkvist hittade Johan Eriksson fri framför mål och äntligen var Modos PP-spöke bortskrämt.

Text

Johan Eriksson gjorde två mål i numerärt överläge mot Pantern och bröt Modos måltorka i spelformen. Bild: Johan Löf/Bildbyrån

Annons

Det var ingen bländande första period från något av lagen i matchen mellan Pantern och Modo, men det är det nog få Modospelare som tänker på nu. Ö-vikslaget hade ledningen efter 20 minuter och det var tack vare ett mål i powerplay, något som laget inte åstadkommit på över en månad.

Inte heller andra perioden kommer vara något författarna till en eventuell bok om de mest välspelade hockeyperioderna i historien kommer ha i åtanke. Däremot innehöll den mycket känslor.

Modos Lukas Wernblom drog på sig fyra tvåminutersutvisningar och Nicklas Jadeland i hemmalaget åkte ut resten av matchen efter en ful blindside-tackling på 19-årige Oscar Pettersson, som inte spelade mer i matchen efter det. Periodens enda mål kom från en annan 19-åring, nämligen backen Tom Hedberg.

Annons

I avslutningsperioden stängde Modo matchen effektivt. Dessutom fick Johan Eriksson avsluta med att göra ytterligare ett mål i powerplay.

Annons

Tom Hedberg stod för en fenomenal insats när Modo besegrade Pantern med 4-0. Bild: Josefine Loftenius/Bildbyrån

Matchens grej

Det är svårt att komma ifrån Modos mål i powerplay när man pratar om matchens grej. Som spelarna, tränarna och kanske inte minst fansen väntat på det. Efter nio matcher utan mål i PP var det minst sagt på tiden att det kom ett och när ett kommer brukar fler följa, så blev det också då Johan Eriksson både öppnade och avslutade målskyttet när Modo var en man mer på isen.

Matchens miss

Man ska absolut visa känslor i hockey, men ibland gäller det också att hålla sig lite kylig. Lukas Wernblom tog utvisningar för allt som gick ungefär i början på andra perioden, när drygt 13 minuter av mittperioden hade gått hade den unge forwarden suttit utvisad åtta av dem, uppdelat på fyra tillfällen. Tur för hans del var att Modos boxplay funkade perfekt och att Panterns powerplay såg ut ungefär som Modos gjort på sistone.

Matchens tre bästa spelare:

1. Tom Hedberg, Modo

Äntligen fick Modos spelskicklige back riktig utdelning för sitt spel. Var inblandad i Modos efterlängtade powerplay-mål och gjorde själv 2-0. Hade en fantastisk uppåkning i tredje perioden där han lurade bort hela Panterns lag som verkligen förtjänade ett mål. Oerhört underhållande back och mot Pantern gjorde han också en stabil defensiv insats.

Annons

2. Linus Lundin, Modo

Annons

Håller man nollan som målvakt förtjänar man en plats på den här listan. Lundin räddade 30 skott och såg hur lugn ut som helst i Modos målbur. Ger verkligen Erik Hanses en match om förstaspaden med insatser likt sina två senaste.

3. Patrik Karlkvist

Gjorde ingen jätteinsats om man ser till hela matchen, men de två framspelningarna till Johan Erikssons powerplay-mål var både briljanta och matchavgörande. Karlkvist är en av nycklarna om Modo ska ha ett fungerande spel i numerärt överläge och med insatser som vid 1-0 och 4-0 får laget just ett sådant.

Hockeyallsvenskan

IK Pantern–Modo Hockey 0–4 (0–1, 0-1, 0-2)

Första perioden: 0-1 (10.05 PP) Johan Eriksson (Patrik Kalrkvist, Tom Hedberg)

Andra perioden: 0-2 (34.38) Tom Hedberg (Victor Öhman)

Tredje perioden: 0-3 (58.32) Tobias Enström, 0-4 (59.37) Johan Eriksson (Patrik Karlkvist, Daniel Sylwander)

Skott: 30-33 (13-11, 10-12, 7-10)

Utv, Pantern: 1x20, 1x5, 5x2

Utv, Modo: 8x2

Domare: Filip Sandsted

Publik: 423

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan