Annons

Annons

Annons

Ishockey

Modotränaren efter det heta Norrlandsderbyt: "Vi kommer att vinna mot Luleå i vinter"

Modos andra nederlag för säsongen sved hårt.

– Det gör ont men samtidigt kan vi gå härifrån med mycket positivt, säger Modotränaren Björn Edund efter uddamålsförlusten mot Luleå.

Text

Ellen Lövgren missar ett friläge i första perioden.

Bild: Sören Häggkvist

Annons

Norrlandsderbyt i Fjällräven Center inför bara 178 åskådare (tråkigt att inte fler kom) var väldigt underhållande och med mycket heta känslor.

– Det är alltid härliga, intensiva och känsloladdade möten med Luleå. I dag får vi ett svar att vi kommer att vinna mot Luleå i vinter. De kommer att få se upp, säger Björn Edlund bestämt.

Unga Maja Grundström (25).

Bild: Sören Häggkvist

Modotränaren var nöjd med matchen trots förlusten.

– Vi genomför en väldigt bra match över 60 minuter. Vi kan gå ut med raka ryggar och höga huvuden. Vi möter ett bra lag. Andra är vår period, bortsett från deras power play i fem minuter.

Annons

Ni klarar av att hålla tätt i fem minuter mot ett Luleå som kryllar av landslagsspelare.

Annons

– Det finns en jäkla moral i det här laget. Vi krigar och står upp för varandra. Vi plockar skott. I andra perioden visar vi att vi är ett riktigt bra hockeylag. Och att vi kan mäta oss mot vilket lag som helst.

Modo ligger på i första perioden. Modo hade flera fina möjligheter att näta i första.

Bild: Sören Häggkvist

Samling kring pucken.

Det sköts många skott på mål i den här matchen, 38 för Modo och 39 för Luleå. Skotten i sista perioden blev hela 19-15 till Luleå.

– Vi har pratat mycket om att det ska regna på mål helt enkelt. I dag möter vi ett tight lag med en bra målvakt (landslagets Sara Grahn) och då måste man göra det där lilla extra för att puckarna ska gå in. Tycker att vi skapar tillräckligt för att göra fler mål. Vi har väl tre, fyra a-chanser i första perioden.

Luleå var starka i början av tredje perioden och Petra Nieminen satte 2–1 efter ett vackert klapp klapp spel. Och efter en olycklig miss i mittzon av en Modospelare kontrade Luleå in 3–1.

– Vi får möjlighet att lära oss. Det är en resa vi ska göra. Vi kommer att lära oss av det vi gör bra och lära oss av det vi kan utveckla. Det finns situationer i dag som vi gör fantastiskt bra och det finns situationer där vi kanske måste välja en annan väg.

Annons

Annons

– Men vi ska komma ihåg att vi är ett nytt ihopsatt lag och det kommer att ta ett tag innan alla bitar är på plats.

Modobacken Paula Bergström fick matchstraff bara åtta sekunder efter Modos kvittering till 1–1 i början av andra perioden.

– Vi har sett videon efteråt och jag tycker inte att det är en utvisning. Det är kamp om pucken. Paula spelare är rak och stark i kroppen och deras spelare lutar in mot Paula. Sedan tror jag inte att det är smällen mellan spelarna som tar utan det är när hon åker in i sargen. Men hon var tillbaka i spel ganska snabbt, säger Björn Edlund.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan