Annons

Annons

Annons

För mycket hockey i tidningen – nej, inget annat engagerar så många människor lika mycket

Modo Hockeys spelare firar ett av målen i segermatchen mot Leksand hemma i Fjällräven Center.

Bild: Robbin Norgren

Annons

Svar på "Håller med G Schmidt – på tok för mycket sport och Modo Hockey i tidningen", publicerad 29 september.

Jag förstår att inte alla är intresserade av idrott i allmänhet och ishockey i synnerhet, men...

Annons

Nu är det trots allt så att ishockey lockar många – både som aktiva, funktionärer och publik.

Modo har sju ungdomslag, U16, J18, J20, Herr samt Dam och Dam juniorer. Varje lag har cirka 25 aktiva, plus 4-5 i ledarstaben ...plus engagerade föräldrar i de yngre åldrarna.

Det gör att bara Modo har mellan 360 och 400 personer anställda/engagerade i sin verksamhet. Lägg dessutom till Svedjeholmen, KB 65, Örnsköldsvik Hockey, Järved och Husum och du får ytterligare kanske mer än 30 lag.

Annons

Nu har ishockeysäsongen bara börjat, men två hemmamatcher har lockat över 8 000 personer.

Alla lag drar inte till sig en stor publik, det handlar ofta om föräldrar, far- och morföräldrar, kompisar, flickvänner och några hockeynördar. Men det finns ett undantag och det stavas Modo Herr.

Nu har ishockeysäsongen bara börjat, men två hemmamatcher har lockat över 8 000 personer. Ytterligare 24 matcher gånger 3 500 personer gör att i grundserien kommer mer än 90 000 personer komma till Fjällräven Center. Kan vi sedan (...förhoppningsvis) lägga till några slutspelsmatcher, pratar vi om mellan 100 000 och 110 000 personer.

Är det konstigt att alla dessa aktiva, supportrar, föräldrar och ledare får utrymme i lokalpressen. Någon annan aktivitet som kan konkurrera?

Sedan hade vi en fyranationsturnering vecka 34, med lag från Finland, Ryssland och Tjeckien.

Annons

I april 2019 har vi J18-VM i Örnsköldsvik och Umeå, där Örnsköldsvik är huvudorten. Då handlar det om tio lag från bland annat USA och Kanada.

Är det konstigt att alla dessa aktiva, supportrar, föräldrar och ledare får utrymme i lokalpressen. Någon annan aktivitet som kan konkurrera? Nej, så stötta Modo – både som publik och via uppropet modotillshl.nu.

 Arnlun

Modojubel efter mål mot Leksand.

Bild: Robbin Norgren

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan