Annons

Annons

Annons

Gullänget

Maya från Ö-vik vidare efter tuff tårtutmaning i säsongspremiären i Hela Sverige bakar: "Jädra nervöst"

En tårta från barndomen med modern finish var första utmaningen – med krav på överdåd och fin dekor. Med det som uppgift klev Maya Vestin från Kroksta in i Hela Sverige bakar.
– Jag var så jädra nervös, säger hon.

Text

Maya Vestin från Örnsköldsvik är med i Hela Sverige bakar i TV4 och har nu klarat första utmaningarna och tagit sig vidare till nästa vecka.

Bild: Izabelle Nordfjell

Annons

Tårtor var temat när amatörbagarna i Hela Sverige bakar drog igång den nya säsongen på Taxinge slott. Nytt för i år är att Tilde de Paula lämnat över programledarrollen till kändiskocken Tina Nordström och skådespelaren Johan Östling.

I premiäravsnittet som sändes på tisdagskvällen fick vi se deltagarna göra en upphottad version av en tårta från barndomen. Maya Vestin från Kroksta gjorde en släkttårta fylld med jordgubbsmousse och citronpannacotta spacklad med marängsmörkräm – och för den fick hon både ris och ros.

– Jag var ju jättenervös inför första utmaningen, just för att det var det första vi skulle göra. Man hade inte koll på tiden och det var lite stressande, säger Maya och fortsätter:

Annons

– Jag valde att basera tårtan på minnen från när man fyllde år som barn, baserat på en mix av vad min mamma och mormor brukade göra. Men valde också att tvista till den lite. I stället för grädde som var på alla tårtor då gjorde jag en marängsmörkräm. Och en citronpannacotta i stället för den förskräckliga citronfromagen jag minns från barndomen, säger hon och skrattar.

Annons

Se också: Maya Vestin blir bedömd av juryn för första gången

Inbäddat innehåll

I den tekniska utmaningen skulle de 12 deltagarna göra en riktig klassiker: Schwarzwald. Marängen ställde till det för många men för Maya räckte prestationen till en sjätteplats.

– Det var väldigt, väldigt kul när det väl var över. Det var så många som hade problem med marängen så vi alla var lite fnittriga under bedömningen. Man vill ju vara kvar i tävlingen så jag blev såklart jätteglad att jag fick stanna en vecka till.

Hur har det varit inför att se dig själv tävla i tv?

– Så jädra nervöst. Att jag inte hade sett avsnittet själv innan det visades för alla andra gjorde mig ganska nervig. Det var länge sedan vi spelade in programmet så man minns ju inte allt man sagt eller gjort. Men det har också känts väldigt kul såklart!

Tidigare artikel: Maya från Ö-vik ska baka i tv-rutan inför hela Sverige: "Det galnaste jag gjort"

Skådespelaren Johan Östling och kändiskocken Tina Nordström har tagit över efter Tilde de Paula och är de nya programledarna för Hela Sverige bakar.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan