Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sidensjö

Väg 335 mellan Sidensjö och Gerdal – förfärlig för oss som går och åker buss

Insändarskribenten är kritisk mot vägräcken som sätts upp längs väg 335 mellan Sidensjö och Gerdal – var ska vi som går och cyklar utmed vägen ta vägen? undrar hen.

Bild: Arkivbild

Annons

Väg 335 Sidensjö–Gerdal är inte till för oss som går – eller åker buss. Har med förfäran sett att nu sätts det upp staket på båda sidorna av vägen på många ställen. Vi som går och cyklar utmed vägen har nu ingenstans att ta vägen.

Är det inte meningen att vi som bor utanför tättbebyggt område ska kunna cykla, promenera, gå med barnvagn, hund med mera längs väg 335? 

Tidigare har vi i alla fall kunnat ta oss ner i diket när trafiken dundrar förbi, men nu kommer bilarna att tvingas över i andra körbanan för att inte köra på oss. Det kommer att innebära en ännu större trafikfara då trafikrytmen inte blivit lägre på vägen. 

Läs även [+]: Här svarar Trafikverket på kritiken

Annons

Annons

När det gäller bussen och de bussavfarter som är gjorda utanför Gerdal, så skulle inte jag välja bussen längre. Bussfickan i sig är inte liten, men den asfalterade delen rymmer knappt bussen. På sidorna av asfaltsdelen är det på flera ställen dessutom en slänt. 

Har man med sig packning kommer man framförallt inte under vintern att kunna hämta ut vare sig den, barnvagnen eller andra lite större grejor. Detta eftersom det inte finns tillräcklig plats att ställa ifrån sig och eftersom jag antar att det även denna vinter kommer att komma snö. Inte ens nu finns det ju plats att ställa dessa saker.

Var ska de som kommer med bil för att hämta resenären ta vägen? Det är ju staket längs vägen, så det går inte att ställa bilen vid sidan av vägen. 

Har ni tänkt på alla barn som ska transportera sig till och från skolan med buss? Var tar de vägen medan de väntar på att bussen ska åka från hållplatsen? Barnen kan ju inte ställa sig bakom bussen, men inte heller framför eller vid sidan av bussen (utrymmesbrist).

I en del fall ska de ta sig till en anhörig som väntar, men numera kan de som väntar inte finnas i närheten. De kommer att vara en trafikfara. Ännu värre blir det i vinter då det mest troligt kommer snö.

Om nu ingen kommer och hämtar barnen – ska de då sedan transportera sig hem utmed en ännu mer livsfarlig väg då det inte finns någonstans att gå? 

Det skulle vara intressant att veta hur de som styr och ställer har tänkt.

Boende utmed sträckan

Läs också [+]: Halvtid för jätteprojektet vid väg 335 – inte klart förrän nästa höst

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy