Annons

Annons

Annons

Annons

Låt staten ta över sjukvården – ingen ska behöva känna att deras sjukvård är dålig

"Vissa politiker har börjat sett väljare som en skattebas och då ska man inte vara politiker utan fabrikör. Men på nåt sätt har detta tänk förökats och nu utbildar man politiker. Hur fel är inte det?", undrar signaturen "Roger59" Bild: Ludwig Arnlund/Arkiv

Annons

Jag stör mig på att man från politikernas och medias sida vill lyfta att personer som lever i Medelpad hatar folk som bor i Ångermanland och vice versa. Vad kan ni tjäna på det?

De som helt klart har klantat till det är dessa politiker vi valt och betalat i mer än 30 år. De har tacksamt tagit emot våra skattepengar men de har inte vetat vad de ska göra med dem. I början var det lätt för då höll man sig i bakgrunden och lät sjukvårdarna hållas. Sen kom de politiker som ville upp till riksdagen och då måste man visa sig och plocka upp folk som varit där. Då kom dyra tjänstemän och högre arvoden för politikerna också.

Annons

Annons

Nu började man se skatten som intäkt som skulle betala allt. Fanns inte pengar till budgeten så höjde man skatten, för nu har väljarna gått från likvärdiga till skattebetalare.

Vissa politiker har börjat sett väljare som en skattebas och då ska man inte vara politiker utan fabrikör. Men på nåt sätt har detta tänk förökats och nu utbildar man politiker. Hur fel är inte det? Politikernas uppkomst var för att föra talan för de som jobbade, han fick en del av alla. Men att den skulle bli den som drar ur det sista av den som inte orkar längre via Försäkringskassan.

Men säg som det är, det är inte lätt att föda en helt ny stad som inte kan jobba. Då vill ni kapa annat inom vår försäkring, som sjukdagar för att gömma saker som etableringsstöd. Men det är inte deras fel det är ni politiker som skapat det om som driver det vidare med pressen. Hur kan man leva med att veta att man gett klartecken till Försäkringskassan att neka sjuka ersättning efter 180 dagar hur sjuk de än är. Det kan ju finnas ett superlätt jobb på marknaden, synd att inte vissa politikerjobb finns på Arbetsförmedlingen.

Jag kommer att rösta för det partiet som säger nu är det nog, staten tar över sjukvården nu och framöver. Ingen ska behöva känna att i mitt län så är sjukvården dålig och om jag vill åka till proffs i Göteborg så blir det för dyrt, landstinget klarar det inte. 

Roger59

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan