Annons

Annons

Annons

S: Västernorrland måste hålla ihop och bli mer attraktivt

Bättre kommunikationer, besöksnäring och skogspolitik – Socialdemokraterna ser tillbaka på en lyckad landsbygdsriksdag i Örnsköldsvik och presenterar sina planer för en stärkt landsbygd. Bilder: Håkan Humla / Sandra Bygdén

Annons

Vi ska skapa ett tryggare Västernorrland. Med en lyckad landsbygdsriksdag avklarad i Örnsköldsvik vill vi presentera delar av det vi vill göra för att utveckla hela Västernorrland.

Ett Västernorrland som genom vårt socialdemokratiska styre utvecklas och tittar framåt.

Ett Västernorrland som håller ihop. Där det satsas på både landsbygd och stad.

Vi vill att fler statliga jobb flyttas till Västernorrland från Stockholm. De statliga jobb som har utlovats till Sollefteå, Kramfors och Sundsvall är naturligtvis mycket bra. Men vi vill arbeta tillsammans med våra riksdagsledamöter för att få fler statliga jobb till hela vårt län – såväl i städerna som i våra landsbygdskommuner. För att den utveckling som nu påbörjats ska fortsätta krävs socialdemokratiskt styre, både i regionen och i riket.

Annons

Annons

Läs också: [+] Landsbygden diskuterades flitigt under partiledardialogen – se sändningen från Fjällräven center

Vi ska ta tillvara på vår skog genom ökat trähusbyggande och låta skogen vara drivande för innovation i länet.

Under borgarnas år vid regeringsmakten förlorade Västernorrland många statliga jobb, trots återkommande löften om satsningar på landsbygden. Centerpartiets ambitioner i opposition är ofta goda, men i M-ledda samarbeten prioriteras i praktiken landsbygden bort.

Vi ska arbeta för en ännu bättre skogspolitik. Vi ska ta tillvara på vår skog genom ökat trähusbyggande och låta skogen vara drivande för innovation i länet. Här för den socialdemokratiskt ledda regeringen en bra politik.

Vi kan ta ut mer skog utan att det tär på reserven. Den växande skogen är den mest miljövänliga och genom ökad omsättning blir den positiva klimatpåverkan större.

Vi ska arbeta för bättre kommunikationer i länet. Infrastrukturen är på många sätt eftersatt och det behövs robusta satsningar både på tågtrafiken i länet och på inlandets vägar. Här behövs det naturligtvis en regering som ser hela Sverige, men vi blivande regionpolitiker måste ta ett ökat ansvar i frågorna.

Annons

Västernorrland behöver säkrare och snabbare resvägar inom länet – och vi är beredda att arbeta hårt för att det ska bli verklighet.

Vi ska fortsätta satsningen på besöksnäringen. Vi ska göra vad vi kan för att Västernorrland ska bli ett attraktivt län för både besökare och företagare som verkar i vår besöksnäring. Det handlar om bättre bredband, kollektivtrafik och ett utvecklat företagsstöd. Höga Kusten är en av de snabbast växande destinationerna i Sverige. Visit Sundsvall är ett fortsatt starkt varumärke.

Annons

Vi ska bli bättre på att visa allt som är positivt med vårt län.

Här ser vi också stor potential för att utveckla länets livsmedelsproduktion. Människor reser för att äta, uppleva nya smaker och få nya matupplevelser. I kombination med regeringens mål om ökad livsmedelsproduktion finns det stor potential för ett växande jordbruk i Västernorrland.

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Västernorrland ska bli ett ännu mer attraktivt ställe att besöka och en plats där företag vill starta eller utveckla sina verksamheter. Vi ska bli bättre på att visa allt som är positivt med vårt län.

Vårt socialdemokratiska styre bygger vi på ett tydligt ledarskap och ett Västernorrland som håller ihop och utvecklas tillsammans.

Glenn Nordlund (S), regionrådskandidat Västernorrland

Sara Nylund (S), vice regionrådskandidat Västernorrland

Annons

Läs också:

Vi norrlänningar får inte ge upp – måste se till att vår landsända lever vidare stark och stolt

De som arbetar med att "utveckla landsbygden" borde bli arbetslösa – satsa på de fritt tänkande individerna istället

Vi måste ge landsbygden rätt förutsättningar att leva

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan